Membri ai brigăzilor venezuelene prezenți în Chile pentru a ajuta la lupta împotriva incendiilor forestiere


brigazi_venezueleneCaracas, 28 ianuarie 2017 (MPPRE)

Ca parte a diplomației de pace și solidaritate care caracterizează Guvernul Bolivarian, sâmbătă, cancelarul Venezuelei, Delcy Rodriguez, însoțită de ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Interne, Justiție și Pace, Nestor Reverol, și ambasadorul Chile acreditat în țara noastră, Pedro Felipe Ramirez Ceballo, s-au despărțit la Aeroportul Internațional Simon Bolivar de 80 de membri ai brigăzilor Forțelor Umanitare Simon Bolivar, care au plecat în Chile pentru a sprijini țara soră afectată de seriile de incendii forestiere care au provocat deja moartea a 11 persoane.

Ministra a spus că aceste acțiuni se supun instrucțiunilor președintelui Republicii, Nicolas Maduro. „Brigada duce un mesaj de pace și solidaritate din partea Șefului Statului și a tuturor venezuelenilor”, a spus.

La rândul său, diplomatul chilian, Ramirez Ceballo, i-a mulțumit președintelui, Guvernului și poporului venezuelean pentru acest act de sprijin în țara lor. „Când au loc aceste tragedii, apar marile gesturi de iubire și solidaritate, și întotdeauna le-am primit de la voi”, a declarat. De asemenea, a mai spus că „în numele guvernului și poporului meu, vă ofer o îmbrățișare de dragoste și afecțiune, și îmi exprim recunoștința infinită pentru acest gest enorm pe care îl faceți”, a spus acesta.

În cele din urmă, ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Interne, Justiție și Pace, Nestor Reverol, a declarat că funcționarii trimiși sunt experți în incendii forestiere și specialiști de daune, analiză și necesități.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets