Membri ai Parlamentului European condamnă discursul „reprobabil” ținut de Tajani la reuniunea EuroLat


UEPARLDeputații din cadrul Grupului Confederal al Stângii Unite Europene / Stânga Verde Nordică (GUE/NGL), membri ai Delegației la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană (EuroLat), împreună cu parlamentari de stânga din America Latină, au emis următorul comunicat prin care este condamnat discursul ținut astăzi la Florența de Președintele Parlamentului European, Atonio Tajani, cu prilejul sesiunii inaugurale a celor patru comisii permanente:

Președintele Parlamentului European a folosit intervenția sa în cadrul deschiderii oficiale a Adunării – unde a făcut o evaluare a relațiilor dintre Europa și țările din America Latină și din zona Caraibilor – pentru a emite o apreciere asupra situației curente din Venezuela, de pe o poziție de agresiune împotriva unui popor suveran. Intervenția sa a avut loc fără ca parlamentarii prezenți să aibă posibilitatea de a formula un răspuns. A demonstrat încă o dată, un comportament superficial și reprobabil.

Considerăm că intervenția domnului Tajani a fost lipsită de diplomație politică și a constituit o nouă încercare de amestec în treburile interne ale Republicii Bolivariene Venezuela.

Ne reafirmăm solidaritatea cu poporul venezuelan, precum și solidaritatea împotriva încercărilor de imixtiune în treburile politice ale țării. Suntem preocupați de pericolul pe care-l prezintă imixtiunea UE în treburile interne ale unei țări surori, imixtiune care slujește interesele geostrategice și electorale ale elitelor europene.

Admitem faptul că dialogul dintre părți este esențial pentru soluționarea situației curente. În acest sens, sprijinim efortul de mediere susținut de UNASUR [Uniunea Națiunilor Sud-Americane] și promovat de José Luís Rodríguez Zapatero (fost Președinte al Spaniei), Leonel Fernández (fost Președinte al Republicii Dominicane) și de Martín Torrijos (fost Președinte al Republicii Panama). Considerăm că această campanie de destabilizare a guvernului ales în mod democratic al Venezuelei nu încurajează deloc dialogul dintre părțile în cauză.

Membri ai Parlamentului European
• Joao Pimenta Lopes
• Marina Albiol
• Eleonora Forenza
• Estefania Torres Martinez

Delegații
• Partido Comunista Português –Partidul Comunist Portughez
• Izquierda Plural – Coaliția Stânga Unită
• L’Altra Europa con Tsipras – Asociația Politică Cealaltă Europă cu Tsipras
• Podemos – Formațiunea Podemos [Putem]

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets