Mesajul Anual 2017 al Președintelui Nicolas Maduro în fața Adunării Naționale Constituante

Mesajul Anual 2017 al Președintelui Nicolas Maduro în fața Adunării Naționale Constituante


Caracas, 15 ianuarie 2018 (MPPRE)

Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a transmis luni națiunii mesajul său anual, de la Palatul Federal Legislativ din Caracas, unde a fost primit de către poporul venezuelean, care s-a apropiat de vecinătatea entității de stat pentru a-și arăta sprijinul necondiționat față de Guvernul Bolivarian.

În timpul discursului său, Șeful Statului a făcut o evaluare generală a anului 2017 pentru poporul venezuelean, subliniind lupta exemplară și victoria obținută de Venezuela în apărarea realizărilor din era revoluționară.
În acest sens, Președintele a subliniat scopul obiectivelor stabilite la începutul anului 2017 de către Revoluția Bolivariană, și a subliniat:

– Înmânarea a 1 milion 932 de mii 869 de locuințe în ultimii 6 ani, cifră care va ajunge la 2 milioane săptămâna viitoare.

– Încorporarea a peste 200 de mii de pensionari noi, ajungând la o cifră record de pensionari de 93,1%, care va ajunge la 100% în 2018.

– În anul 2017 au fost efectuate 419 mii de intervenții chirurgicale prin Carnetul Patriei în toate Centrele de Diagnostic Integral și spitale ale Națiunii.

– Consolidarea păcii prin alegerea și instalarea Adunării Naționale Constituante, învingând ofensiva fascistă care a încercat să impună violența în țară.

– Nașterea Carnetului Patriei ca axă a misiunilor și marilor misiuni, pentru a proteja poporul.

– Îngrijirea integrală a peste 500 de mii de femei însărcinate prin intermediul Carnetului Patriei.

– 74,1% din venitul național este alocat investițiilor sociale: sănătate, educație, locuință, cultură, printre altele.

În cele din urmă, președintele Nicolas Maduro a trimis un mesaj puternic opoziției, prin care le-a solicitat să caute soluții la probleme, prin intermediul dialogului și înțelegerii. ’’Eu vreau să ne măsurăm la urnele electorale în 2018, și poporul să decidă care este proiectul țării pe care o doresc, pentru că, după cum bine știți, ei au fugit după înfrângerea electorală din 15 octombrie’’. În plus, Președintele a făcut apel la comunitatea internațională, avertizând că opoziția intenționează să se retragă din alegerile prezidențiale din 2018.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets