Ministerul Relaţiilor Externe s-a întâlnit cu autorităţile din Qatar pentru a întări alianţele geoenergetice


Caracas, 13 Nov. AVN.

Ministrul de Externe venezuelean, Rafael Ramírez, s-a întâlnit joia aceasta cu primul ministru al Qatarului Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al Thani; ministrul energiei și industriei, Mohammed Bin Saleh Al-Sada; și cu șeful Autorităţii de Control Administrativ și Transparenţă al Qatarului, Abdullah Bin Hamad Al-Attiyah.

Ministrul Relaţiilor Externe a informat că Ramírez a ajuns în Qatar veninind din Republica Democrată și Populară a Algeriei, această vizită făcând parte din turul său în statele producătoare de petrol, membre și non-membre ale Organizaţiei Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEP), după întâlnirea obișnuită a organismului care v-a avea loc în data de 27 noiembrie în Viena, Austria.

Venezuela și Qatar contează pe o relaţie diplomatică de peste 40 de ani, bazată pe respect mutual, solidaritate și cooperare în beneficiul ambelor popoare.

Ambele guverne au căzut de acord în ceea ce privește anumite acorduri importante și convenţii în diferite arii, cum ar fi, mecanismele de consutări politice, stabilirea unei Comisii Mixte la Nivel Înalt, acorduri în materia de energie și petrol, servicii aeriene, turism, printr altele.

În Algeria, Ramírez s-a întâlnit cu președintele acestei ţări, Abdelaziz Buteflika, întâlnire în cadrul căreia s-au analizat programele de cooperare pe care le menţin amblele naţiuni, precum și actualitatea pieţei petroliere și poziţia fermă de a apăra preţul petrolului, a informat Ministrul de Externe la ieșirea din întâlnire. După finalizarea agendei sale iîn Qatar, Ramírez va vizita Iran și Rusia.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets