Ministra de externe a susţinut o întâlnire amicală cu preşedintele cubanez Raúl Castro


f0055365Cuba, 12 martie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

În cadrul  vizitei ministrei de externe a Republicii Bolivariene Venezuela, Delcy Rodríguez în ţara soră Cuba, ce a avut loc vineri 11 martie, s-a susţinut o întâlnire amicală cu Generalul Forţelor Armate şi cu preşedintele Raúl Castro Ruz, în cadrul căreia s-au schimbat opinii cu privire la excelentele relaţii între cele două ţări şi s-a ratificat dorinţa de a continua consolidarea acestora.

Raúl Castro a folosit această ocazie pentru a exprima solicitarea de eliminare a Ordinului Executiv 13692 impus de către preşedintele Barack Obama Venezuelei şi a reiterat susţinerea necondiţionată a poporului cubanez pentru ţara soră Republica Bolivariană, pentru guvernul preşedintelui  Nicolás Maduro şi pentru uniunea civico-militară ce luptă pentru menţinerea păcii, ordinii constituţionale şi a realizările Revoluţiei.

De asemenea, au dialogat pe diverse teme ale agendei regionale şi internaţionale. Anterior, ministra venezueleană a susţinut întâlniri cu miniştrii Relaţiilor Externe, Bruno Rodríguez Parrilla şi cel al Comerţului Exterior şi Investiţiilor Străine, Rodrigo Malmierca Díaz, alături de care a evaluat agenda bilaterală pentru consolidarea relaţiilor politice şi a trecut în revistă executarea Convenţiei Integrale de Colaborare Cuba-Venezuela, în special referitor la noile propuneri de cooperare şi comerţ între ambele ţări.

Pe durata întâlnirii prezidenţiale, au fost prezenţi din partea Cubei ministrul de externe Bruno Rodríguez Parrilla şi ambasadorul Cubei în Venezuela, Rogelio Polanco Fuentes.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets