Ministra de externe a Venezuelei, aflată în turneu prin Caraibe pentru a transmite adevărul despre Esequibo, ajunge în Antigua și Barbuda

Ministra de externe a Venezuelei, aflată în turneu prin Caraibe pentru a transmite adevărul despre Esequibo, ajunge în Antigua și Barbuda


Antigua și Barbuda, 17 august 2015. (MPPRE).

Ministra de externe a Venezuelei, Delcy Rodríguez s-a aflat pe data de 16 august în Antigua și Barbuda unde a avut o întâlnire cu Gaston Brown, prim ministrul Antigua și Barbuda.

În timpul întâlnirii sale, reprezentanta diplomației venezulene a ratificat dreptul legitim al Venezuelei asupra teritoriului Esequibo, aflat în dispută cu Guvernul Republicii Cooperative Guyana.

Conform Agenției Venezuelene de Știri (AVN), imediat după întâlnirea dintre cei doi demnitari, primul ministru Brown a menționat că țara sa sprijină dialogul și respectul pentru dreptul internațional.

”Acest diferent trebuie rezolvat prietenește pentru menținerea păcii și liniștii în această parte a emiseferei”, a declarat premierul în același timp în care a ratificat compromisul țării sale în sprijinirea acestui demers pacifist.

“Am reiterat compromisiul nostru ministrei de externe.  Suntem adepții apropierii între cele două state în vederea negocierii sub o formă prietenească și pacifică”, a declarat acesta.

Pe parcursul vizitei sale scurte, dar fructifere, ministra de externe Rodríguez s-a întâlnit și cu omologul său, Charles Fernández.

”Ne vom continua turneul nostru prin Caraibe pentru apărarea drepturilor legitime ale Venezuelei asupra teritoriului Esequibo”, a declarat ministra Rodríguez.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets