Ministra de externe a Venezuelei l-a primit pe Preşedintele Nicaraguei la Casa Amarilla

Ministra de externe a Venezuelei l-a primit pe Preşedintele Nicaraguei la Casa Amarilla


min_extCaracas, 6 martie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

În contextul comemorării celor 3 ani de la trecerea în nefiinţă a Comandantului Etern, Hugo Chávez, Ministra Puterii Populare pentru Relaţii Externe, Delcy Rodríguez, şi preşedintele Nicaraguei, Daniel Ortega, au susţinut o reuniune în după-amiaza zilei de duminică.

Pe durata întâlnirii ce a avut loc la sediul ministerului de externe din Venezuela, Rodríguez şi Ortega au abordat a serie de teme de interes şi cooperare binaţională.

Președintele Nicaraguei a sosit sâmbătă în Venezuela pentru a participa la activităţile de omagiere a celor 3 ani de la trecerea în nefiinţă a liderului bolivarian; una dintre acestea, Conferinţa Internaţională ¨Hugo Chávez: Lider al secolului XXI, Unitate Latinoamericană şi Caraibeană¨, a avut loc la Teatrul Teresa Carreño, în Caracas.

¨Chávez a purtat mesajul său pe toate continentele lumii şi a dăruit cel mai valoros lucru pe care îl are fiinţa umană, ceea ce lăsăm în urmă când plecăm spre alte planuri ale existenţei: timpul pe care îl dedicăm luptei pentru dreptate, pentru libertatea şi pentru demnitatea popoarelor noastre¨, a reamintit preşedintele revoluţionar sandinist în intervenţia sa în cadrul forului internaţional.

Guvernele Venezuelei şi Nicaraguei menţin legăturile de prietenie şi cooperare în sfera comercială, energetică, financiară, socială şi productivă; ceea ce ne permite să construim împreună, maxima fericire socială şi economică pentru ambele naţiuni latinoamericane.

Printre acordurile încheiate se remarcă şi cooperarea în domeniul social, ce are ca scop promovarea şi intensificarea dezvoltării programelor, pe baza principiilor de egalitate, suveranitate şi respect reciproc, ridicând calitatea educaţiei publice la toate nivelurile pentru ambele naţiuni, sistemul public de sănătate şi diferitele programe în cadrul comunităţilor.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

 

Latest Tweets