Ministra de Externe Delcy Rodriguez a avut o întâlnire cu omologul său din Arabia Saudită


DR_tArabia Saudită, 17 august 2016 (MPPRE)

Ministra Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Delcy Rodriguez, a avut o întâlnire de lucru cu omologul său din Arabia Saudită, Adel Al-Jubeir, cu care a revizuit agenda de cooperare bilaterală și a înmânat invitația președintelui Nicolas Maduro, care era adresată Regelui Salmán bin Abdulaziz, pentru a participa la Summit-ul Mișcării Țărilor Nealiniate (MNOAL).

În cadrul întâlnirii, cele două delegații au fost de acord cu crearea unei Comisii Tehnice în scopul evaluării și promovării unor noi domenii pentru consolidarea cooperării între Caracas și Riad. Această întâlnire bilaterală a avut loc în cadrul turului lui Rodriguez împreună cu Ministrul Petrolului, Eulogio del Pino, de către țările membre și non-membre ale Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEP), în apărarea prețului petrolului.

Începând cu anul 2000 au fost consolidate relațiile între Venezuela și Arabia Saudită, rezultat al gestionării create de Comandantul Suprem, Hugo Chavez, care a avut ca rezultat semnarea acordurilor în domeniul politic, cultural și financiar. În anul 2015, Șeful Statului, Nicolas Maduro, a făcut o altă relansare a parteneriatelor bilaterale cu instalarea primei Comisii Mixte de Înalt Nivel Venezuela-Arabia Saudită, condusă de Ministra bolivariană împreună cu Ministrul Comerțului și Industriei din Arabia, Tawfiq bin al Rabiah, și în care au ridicat problema dezvoltării continue a relațiilor în diferite domenii, cum ar fi, domeniul tehnologic, economic, profesional și comercial.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets