Ministra de externe Delcy Rodriguez a avut o întâlnire cu Șeful Cabinetului Secretarului Națiunilor Unite


delcy_onuNew York, 11 noiembrie 2016 (MPPRE).

Delcy Rodriguez, ministra de externe a Republicii Bolivariene Venezuela, a avut vineri o întâlnire cu Edmond Mulet, șeful de Cabinet de la Secretariatul Națiunilor Unite, cu scopul de a aborda teme relevante pentru Venezuela.

Ministra de externe Rodriguez i-a ratificat lui Mulet drepturile legitime ale Republicii Bolivariene Venezuela pe teritoriul Esequibo, în conformitate cu Acordul de la Geneva, acesta fiind instrumentul care reglementează controversa teritorială.

Una dintre temele abordate la Națiunile Unite a subliniat inițiativa președintelui Nicolas Maduro a Planului Internațional de Solidaritate cu Haiti, pentru pagubele cauzate în țara soră de către Uraganul Matthew.

În luna octombrie, ministra Rodriguez s-a prezentat la sediul ONU împreună cu primul ministru haitian, Enex Jean-Charles, unde au prezentat situația umanitară cu care se confruntă poporul din Haiti după acest atac violent al naturii.

Pentru această inițiativă venezueleană se bazează pe sprijin din partea Mișcării Țărilor Nealiniate (MNOAL), a cărui președinte în prezent este Venezuela, precum și din partea G-77, China și Caricom.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets