Ministra de Externe Delcy Rodríguez a semnat istoricul Acord de la Paris privind Schimbările Climatice, la sediul ONU


Externe Delcy RodríguezNew York, 22 aprilie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Reprezentând Patria lui Bolívar, Ministra de Externe a Republicii Bolivariene Venezuela, Delcy Rodríguez, a semnat vineri Acordul de la Paris privind Schimbările Climatice, la sediul Naţiunilor Unite din New York.

În cadrul unei ceremonii istorice, 171 de ţări au semnat documentul care vizează limitarea creşterii temperaturii globale la 2 grade Celsius până în anul 2020, prin reducerea emisiilor de carbon a ţărilor semnatare.

În cadrul intervenţiei sale, după semnarea Acordului de la Paris, Ministra de Externe a afirmat că „este momentul istoric de a salva planeta Terra şi de a salva specia umană”.

Rodríguez şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la micile state insulare, care sunt supuse unei ameninţări reale şi constante datorită creşterii nivelului mărilor şi oceanelor.

În acelaşi timp, Ministra de Externe venezueleană a afirmat că este necesară schimbarea modelului capitalist care promovează distrugerea plenetei Pământ şi, împreună cu ea, a speciei umane, după cum a afirmat Hugo Chávez, Lider al Revoluţiei Bolivariane, cu ocazia Summit-ului de la Copenhaga din 2009:

„Să nu schimbăm clima, să schimbăm sistemul!”

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets