Ministra de Externe Delcy Rodríguez denunță ingerința Secretarului General al OSA pentru a favoriza o intervenție internațională în Venezuela


M_DRCaracas, 13 mai 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Ministra de Externe a Republicii, Delcy Rodríguez Gómez, a denunțat acțiunile de destabilizare întreprinse de dreapta internațională şi locală împotriva democrației venezuelene.

Rodríguez a respins participarea Secretarului General al Organizației Statelor Americane (OSA), Luís Almagro, la un eveniment realizat în Miami, Florida, cu scopul de a conspira împotriva guvernului legitim al Venezuelei.

Deja v-am spus acest lucru în faţă, dumneavoastră (Almagro) nu puteți fi mai presus de suveranitatea Statelor, dumneavoastră nu comandați guvernelor suverane, independente şi libere. Știm că vă aflați în slujba Washington-ului şi doriți să faceți pe plac acelora care doresc executarea unui plan intervenționist în Venezuela, susținând că va-ţi putea sprijini pe articolul 20 al Cartei Democratice. Secretarul General al OSA acționează în afara sferelor sale de competență”, a declarat Ministra de Externe a Venezuelei.

Diplomata a reiterat cu această ocazie denunțarea realizată de Președintele Maduro cu privire la declarațiile lui Álvaro Uribe Vélez, care a afirmat că „trebuie căutată o armată în slujba opoziției venezuelene”, acțiune care violează suveranitatea țării, subminând pacea în Venezuela.

Este important de reamintit faptul că, anul trecut, Preşedintele Statelor Unite a declarat că ei deţin armata cea mai puternică din lume pentru a forța mâna acelor care nu se supun voinței lor. Pe 14 martie anul curent, Barack Obama a lansat un apel în vederea răsturnării Guvernului Preşedintelui Nicolás Maduro. Ştim că se caută alimentarea violențelor pentru a înlătura un Guvern care reprezintă voința a milioane de venezueleni care au votat pentru Nicolás Maduro.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets