Ministra de Externe Delcy Rodríguez s-a reunit cu omologul său francez Jean–Marc Ayrault în Franța


rodriguez_ayaraultFranța, 27 iulie 2016 (MPPRE).

Ministra Puterii Populare pentru Relații Externe, Delcy Rodríguez, a susținut miercuri o întrevedere cu omologul său francez, Jean–Marc Ayrault. Pe parcursul întrevederii de la Paris, ambii miniștrii de externe au revizuit diferite teme ale agendei bilaterale dintre Venezuela și Franța.

Ministra Rodríguez a transmis sincere condoleanțe Guvernului și poporului francez, în numele președintelui Nicolas Maduro, pentru atacurile recente care au avut loc împotriva acestei națiuni europene, reiterând faptul că Republica Bolivariană Venezuela respinge și condamnă categoric violența sub toate formele sale și orice altă formă de terorism, indiferent de motivul acesteia.
Ministra de Externe venezueleană a dezvăluit omologului său informații referitoare la acțiunile violente realizate de opoziția venezueleană împotriva guvernului legitim al președintelui Nicolas Maduro.

În acest context, a oferit informații cu privire la mecanismele legale și juridice pe care le folosește statul pentru a menține pacea în Venezuela.

În cadrul reuniunii, ministra a dat câteva detalii ale Agendei Economice Bolivariene și motoarele productive activate în țară pentru a înfrânge ofensiva economică promovată de sectoarele destabilizatoare ale ultradreptei, acțiuni ce sunt parte a războiului neconvențional pornit împotriva Venezuelei de către marile centre imperiale de putere.

De mai bine de 50 de ani, Caracas și Paris au mențiunut relații diplomatice și de prietenie solide, care s-au consolidat odată cu Revoluția Bolivariană prin diferite convenții și tratate în materia energetică, schimburi culturale, științifice, tehnice, militare, securitate civilă, infrastructură, transport, comunicații, telecomunicații și industrie.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets