Ministra de Externe: Echipa Forței Umanitare Simón Bolívar este solidară cu Nepal

Ministra de Externe: Echipa Forței Umanitare Simón Bolívar este solidară cu Nepal


NepalCaracas, 9 mai 2015 (MPPRE).

Ca parte a angajamentelor moștenite de la Comandantul Hugo Chávez și pe care continuă să le onoreze Președintele Nicolás Maduro, o echipă a Protecției Civile din Venezuela (atașată Ministerului Puterii Populare de Justiție și Pace Internă) se află în Nepal ca să ofere ajutor umanitar, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7.9 care a zdruncinat această țară asiatică.

Anunțul a fost făcut de Ministra Puterii Populare pentru Relații Externe, Delcy Rodríguez, care a adăugat că „o echipă de Forță a Slujbei Umanitare Simón Bolívar se află în Nepal demonstrând solidaritatea poporului venezuelean”.

Aceasta a detaliat că este vorba de echipe specializate în protecția civilă „pentru a fi un sprijin în situațiile de penurie. Poartă cu ele dragostea poporului nostru”. A adăugat că Șeful Statului, Nicolás Maduro, a pornit „acțiunea Guvernului Bolivarian pentru a oferi ajutor poporului din Nepal”.

La data de 4 mai, Ministra de Externe a informat cu privire la conversația telefonică cu omologul său din Nepal pentru exprimarea solidarității din partea Președintelui Nicolás Maduro și a poporului venezuelean.

De asemenea, Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela în India, concurentă în Nepal, urmând indicațiile Președintelui Nicolás Maduro și a Ministrei de Externe Delcy Rodríguez, au gestionat întreaga situația pentru a putea acorda tot sprijinul venezuelenilor care locuiesc în zona afectată și care au fost implicați în acest eveniment regretabil.

Ca parte a acestei acțiuni, au sosit în țara noastră primii venezueleni care se aflau în Nepal, aceștia întâlnindu-se deja cu rudele lor.

Cetățeana venezueleană María Olivo a mulțumit Guvernului național pentru tot sprijinul primit în timpul evenimentului din Nepal. María Olivo a declarat că locuința sa a fost distrusă în urma cutremurului puternic și a trebuit să se refugieze într-o tabără, unde a fost contactată de autoritățile venezuelene din Nepal și trimisă în Venezuela.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets