Ministra de externe Rodriguez la ONU: Venezuela este modelul garanției și respectului


rodriguez_la_onuMinistra de externe a Republicii Bolivariene Venezuela, Delcy Rodriguez, a spus marți la Organizația Națiunilor Unite (ONU) că țara este modelul garanției și respectului Drepturilor Omului.

’’Într-o democrație participativă ca a noastră, în conformitate cu Statul Constituțional de Drept, poporul și Guvernul venezuelean lucrează împreună pentru apărarea unui model care a devenit ireversibil, și de aceea cerem aici să se înceteze hărțuirea împotriva Venezuelei, sau nu este suficient pentru voi ceea ce se întâmplă în Siria’’, a declarat diplomatul, referindu-se la ceea ce a descris ca fiind o eroare imperială care a încălcat masiv drepturile multor popoare.

În timpul prezentării celei de-a Doua Evaluare Periodică Universală (EPU), realizată la Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU în Geneva, Elveția, Rodriguez a subliniat faptul că de la Guvernul venezuelean au fost realizate importante progrese în domeniul sănătății, educației, locuinței, alimentației și vieții.

’’Apărăm progresivitatea modelului nostru și ale Drepturilor Omului. Am adoptat recomandări și angajamente în conformitate cu cele stabilite de către organisme, printre care și Planul Național pentru Drepturile Omului’’.

Ministra de externe a adăugat: ’’Suntem mândri că putem să fim astăzi aici, să facem auzită vocea Venezuelei în ciuda vestitorilor negri care doresc distrugerea unui model alternativ, diferit de un model care a eșuat’’.

Delegația venezueleană a fost condusă de ministra de externe a Republicii, Delcy Rodriguez, în compania miniștrilor: Aloha Nunez, de la Popoare Indigene; Luisana Melo, de la Sănătate; Blanca Eekhout, de la Femeia și Egalitatea de Gen și Iris Varela, de la Servicii Penitenciare.

În plus, au mai fost reprezentanți de la Vicepreședințiile de Planificare și Zonă Socială; purtători de cuvânt ai Consiliului Național DDHH, cum ar fi Larry Devoe; de la Procuratura Generală a Republicii, Consiliul Național Electoral (CNE) și Procurorul Republicii.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets