Ministra de Externe Rodríguez prezintă în cadrul ONU progresele Venezuelei în materie de drepturile omului

Ministra de Externe Rodríguez prezintă în cadrul ONU progresele Venezuelei în materie de drepturile omului


rodriguez_onuCaracas, 29 februarie 2016. (MPPRE).

Ministra Puterii Populare pentru Relații Externe, Delcy Rodríguez, s-a aflat la Geneva, Elveția pentru a participa la cea de-a XXXI-a Sesiune Ordinară a Consiliului Drepturilor Omului din cadrul Națiunilor Unite (ONU), care a avut loc în perioada 29 februarie – 2 martie.

Pe parcursul sesiunii, Venezuela a expus progresele Guvernului Bolivarian în ceea ce privește promovarea și protecția tuturor drepturilor omului și a făcut cunoscut ”Planul Național pentru Drepturile Omului”, elaborat la inițiativa președintelui Republicii Nicolás Maduro Moros, al cărui cadru sunt recomandările primite în urma Examenului Periodic Universal la care Venezuela a luat parte în anul 2011.

“Planul Național pentru Drepturile Omului nu este altceva decât scutul poporului venezuelean înaintea acțiunilor teroriste și de ură ale opoziției venezuelene care pretinde să perturbe pacea în Patria lui Bolivar”, a declarat ministra de externe Rodríguez.

De asemenea, a adăugat că acest plan reprezintă tot ceea ce este mai bun pentru poporul venezuelean, promovând respectul Revoluției Bolivariene pentru drepturile omului. ”Niciodată în istorie nu s-a semnat un plan de acest tip, care să conteze pe sprijinul întregii țări”, a afirmat aceasta.

Sâmbăta trecută, 27 februarie, președintele Nicolás Maduro Moros a aprobat ”Planul Național pentru Drepturile Omului” care a luat naștere în urma nenumăratelor consultări ale adunărilor, mișcărilor sociale, organismelor de apărare a drepturilor omului atât la nivel național, cât și internațional, instituțiilor publice și care va avea o valabilitare de trei ani. Planul cuprinde cinci axe, 15 linii strategice și 145 de acțiuni programatice.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets