Ministra de Externe Rodriguez sărbătorește 11 de ani de la întemeierea ALBA

Ministra de Externe Rodriguez sărbătorește 11 de ani de la întemeierea ALBA


rodriguezCaracas, 14 decembrie 2015 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe)

Ministra Afacerilor Externe, Delcy Rodríguez, face referinţă la împlinirea a 11 ani de la întemeierea Alianţei Bolivariene pentru Popoarele Americii Noastre, ALBA.

„Se împlinesc 11 de ani de când a luat fiinţă ALBA, astăzi ALBA-TCP (Alianţa Bolivariană pentru Popoarele Americii Noastre – Tratatul de Comerţ al Popoarelor), bastion al popoarelor din Sud pentru consolidarea socialismului în secolul XXI”, a publicat aceasta pe contul său @DrodriguezVEN în rețeaua Twitter.

Ministra venezueleană de Externe a declarat că ALBA s-a format cu scopul de a încuraja transformarea politică, economică și socială a regiunii, precum și auto-determinarea acestor popoare.

„Declarația Comună a Alternativei Bolivariene pentru Americi reprezintă un impuls în direcţia integrării latinoamericane în beneficiul popoarelor”.

Ministra Rodriguez a subliniat că acest mecanism regional reprezintă un motor de independență și solidaritate „al lumii noi, care a renăscut prin vocaţia sa către independenţă în America Latină și Caraibe”.

Ea a adăugat că „această instanță este o moștenire a giganților din America Noastră, precum Fidel Castro și Hugo Chávez. Să urmăm exemplul acestora de demnitate, luptă şi suveranitate”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

 

Latest Tweets