Ministra de Externe Rodríguez se întâlnește cu, António Guterres, candidatul portughez la Secretariatul General al ONU


min_ext_secretar_ONUMinistra de Externe a Venezuelei, Delcy Rodríguez Gómez, l-a primit sâmbăta trecută pe candidatul Portugaliei la Secretariatul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), António Guterres, la Casa Amarilla Antonio José de Sucre, sediul diplomației venezuelene.

Guterres, fost premier al Portugaliei, a fost ales în 2005 ca Înalt Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (ACNUR), funcție pe care a îndeplinit-o până în decembrie 2015. În ianuarie acest an, Guvernul Republicii Portugheze a anunțat candidatura lui Guterres pentru funcția de Secretar General al ONU, în cadrul alegerilor care vor avea loc în cea de-a 71-a Rundă de Sesiunii a acestei organizații, în al II-lea semestru al acestui an.

António Guterres este al treilea aspirant la Secretariatul General al ONU care se întâlnește cu Ministra de Externe Rodríguez.

Printre candidații care ar urma să îi succeadă lui Ban Ki-moon începând cu 1 ianuarie 2017, se numără: Irina Bokova (Bulgaria), Natalia Gherman (Moldova), Vesna Pusic (Croația), Helen Clark (Noua Zeelandă), Srgjan Kerim (Macedonia), Igor Luksic (Muntenegru), Danilo Turk (Slovenia), Antonio Guterres (Portugalia) y Vuk Jeremić (Serbia).

Toți candidații și-au asumat compromisul de a continua Agenda de Dezvoltare Sustenabilă 2030, care prevede unirea eforturilor pentru obținerea păcii mondiale, precum și protecția drepturilor omului.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets