Ministra de Externe Rodríguez: Venezuela continuă să fie o ţară atractivă pentru investiţia internațională


investitie_internationalaCaracas, 13 martie 2016 (Ministerul Puterii Populare pentru Relaţii Externe).

Ministra Puterii Populare pentru Relaţii Externe, Delcy Rodríguez a semnalat, în cadrul interviului acordat programului Al Descubierto, al canalului privat de televiziune Venevisión, că în pofida războiului economic şi mediatic ce afectează ţara, Venezuela continuă să fie o ţară atractivă pentru investiţia străină.

A subliniat că datorită noilor măsuri luate de către preşedintele Nicolás Maduro împreună cu cabinetul său ministerial va fi posibilă o recunoaştere specială a tuturor beneficiilor ce ar putea exista în diferite arii de investiţie în Venezuela, în special în domeniul energetic.

 

¨Există ţări în întreaga lume care doresc să vină în Venezuela pentru a investi. Ştiu acest lucru deoarece am primit comunicări la Ministerul de Externe din toate regiunile din Asia, Africa, Orientul Mijlociu şi multe ţări sunt interesate¨. În acest sens a reiterat importanţa pentru ţară a lansării Arcului Minier, ¨care a avut un impact pozitiv asupra numerelor de care vorbim, asupra acestor calificative de ţară pentru Venezuela şi, de asemenea, şi asupra temei financiare¨, a spus.

Titulara Relaţiilor Externe a semnalat faptul că Venezuela joacă un rol important în poziţionarea internaţională, în pofida războaielor mediatice care continuă încercările de a lovi Patria în interior.

¨S-a constituit o alianţă a oligarhiilor internaţionale ale regiunii ce se supun scenariului Statelor Unite, alianţă care s-a alăturat corporaţiilor mediatice ce încearcă denigrarea Venezuelei şi

vânzarea unei imagini care nu este reală¨, a declarat.

Diplomata venezueleană a mai adăugat şi că, la fel ca patria noastră, celelalte ţări exportatoare de petrol au trebuit să ia măsuri economice drastice ce afectează fără îndoială întreaga populaţie.

¨Noi putem constata că Guvernul preşedintelui Nicolás Maduro, fără nicio îndoială, a păstrat drepturile sociale ale venezuelenilor, a protejat pe toate căile drepturile salariale şi puterea de cumpărare¨.

Recunoscând atuurile ţării noastre, Ministra Relaţiilor Externe a exprimat cu certitudine faptul că Agenda Economică Bolivariană va aduce speranţă pentru poporul din Venezuela.

¨Apelul făcut de către preşedintele Maduro este de a rupe dependenţa de petrol şi de a promova productivitatea¨.

Rodríguez a semnalat faptul că există un proces intervenţionist de tip imperialism, în special din partea Statelor Unite ce vine împreuna cu recâştigarea a ceea ce ei au numit curtea din spate.

¨Există un tip de ameninţare asupra guvernelor de stânga ce este incontestabilă; nu pe durata decadei întunecate a neoliberalismului au crescut economiile noastre, ci sub protecţia politicilor duse de guvernele progresiste revoluţionare de stânga¨, a subliniat.

¨Noi refuzăm se redevenim colonie, ţările noastre, popoarele noastre sunt decise să îşi exercite suveranitatea, independenţa economică, tendinţa politică şi să-şi controleze resursele naturale ce trebuie să fie în serviciul poporului¨.

Ministra Delcy Rodríguez a menţionat că dreapta venezueleană din parlamentul naţional execută un plan intervenţionist contra Naţiunii.

¨Poporul poate vedea că opoziţia venezueleană a ajuns în Parlament pentru a îndepărta pe preşedintele Maduro şi nu pentru a rezolva problemele poporului. Sunt sigură că au observat care este poziţia dreptei de opoziţie care din parlament a luat iniţiativa de a agresa misiunile sociale şi a se îndrepta contra drepturilor socio-economice ale poporului din Venezuela¨.

Cu privire la Legea Amnistiei, ministra a menţionat că din punctul de vedere juridic este o aberaţie şi referindu-se la sloganul privind reconcilierea naţională reprezentată de respectiva lege, face apel la opoziția venezueleană să se supună unui proces de transparenţă.

În încheiere, a insistat către opoziţia venezueleană şi puterile imperialiste să respecte normele şi regulile, atât naţionale cât şi internaţionale.

¨Există o tendinţă periculoasţ în lume din partea factorilor imperialişti. Atunci când încalci dreptul la Patrie al unei ţări şi dreptul la pace se împiedică beneficierea efectivă de drepturile omului în general şi se încalcă masiv drepturile sociale¨.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets