Ministra de Externe şi ambasadorul la ONU susţin o întâlnire cu ambasadorii ALBA


ME_ambONUNew York, 08 februarie 2016 (MPPRE).

Ministra de externe venezueleană, Delcy Rodríguez şi Reprezentantul Permanent al Venezuelei la Naţiunile Unite,  Rafael Ramírez, au susţinut o întâlnire cu ambasadorii Alianței Bolivariene pentru Popoarele Americii Noastre (ALBA), cu scopul de a revizui agenda politică a naţiunilor membre ale acestui mecanism de cooperare Latino-american, în cadrul Diplomaţiei Bolivariene a Păcii.

În această reuniune s-a discutat importanţa pe care o reprezintă pentru popoarele Americii Latine faptul că Venezuela se află în fruntea unuia dintre organismele cele mai importante ale Naţiunilor Unite, cum este Consiliul de Securitate, organism responsabil cu garantarea păcii şi securităţii mondiale.

Pe durata acestei zile de lucru, delegaţia venezueleană a reiterat ambasadorilor Comunităţii Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC) invitaţia adresată miniştrilor de externe din ţările membre de a însoţi Venezuela pe durata Dezbaterii Deschise a Consiliului de Securitate asupra respectării obiectivelor şi principiilor cartei Naţiunilor Unite, eveniment ce va avea loc pe 15 februarie.

Pe durata acestei vizite la Naţiunile Unite, delegaţia venezueleană a participat la o reuniune cu Jeffrey Feltman, Subsecretar General pentru Afaceri Politice al ONU, pentru a discuta detaliile Misiunii Politice pentru Columbia, ce a fost aprobată în unanimitate de către Consiliul de Securitate pe 25 ianuarie.

Pe de altă parte, în ziua de 15 februarie va avea loc la sediul Naţiunilor Unite un concert sub bagheta maestrului Gustavo Dudamel, organizat cu ocazia preşedinţiei venezuelene a Consiliului de Securitate.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets