Ministra de Externe venezueleană are o reuniune informativă cu Corpul Diplomatic acreditat în Venezuela


Del_RCaracas, 11 iunie 2016 (MPPRE / Mail Orinoco)

Ministra Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Delcy Rodriguez, a avut o reuniune cu Corpul Diplomatic acreditat în Republica Bolivariană Venezuela, pentru a discuta probleme legate de situația politică cu care se confruntă țara. Ministra Rodriguez a acordat o mare importanță informarea Ambasadorilor care reprezintă Statele în fața Guvernului Bolivarian în legătură cu procesul de activare, în mod constituțional, al mecanismului electoral.

“Este important ca dumneavoastră, ambasadorii acreditați în Venezuela, să aveți la îndemână informații cu privire la mecanismul de participare politică, care este un drept al tuturor cetățenilor venezueleni (…) Venezuela este în permanență victima atacurilor mass-media care deformează adevărul despre țara noastră”, a spus ministra. În timpul întâlnirii, diplomatul venezuelean a dat citire articolului 72 din Constituția Republicii Bolivariene Venezuela, care include posibilitatea de a se activa mecanismul electoral.

“Când a împlinit jumătate din mandatul prezidențial pentru care a fost ales președintele Nicolas Maduro, care s-a consumat pe data de 10 ianuarie a acestui an, (…), data la care opoziția trebuia să activeze acest mecanism, era 11 ianuarie 2016”.

În acest sens, Șefa Diplomației de Pace a declarat că opoziția venezueleană a mințit Comunitatea Internațională, precum și țara, susținând că se află în termen pentru a activa referendumul.

“Nu este posibil referedumul revocator în 2016, deoarece calendarul preconizat pentru realizarea acestuia, după cum este stabilit în Constituție și în legile noastre, nu dau posibilitatea de a fi realizat în acest an”, a spus Cancelarul.

Delcy Rodriguez a reiterat Clubului Diplomatic acreditat în țara sa faptul că liderul venezuelean Nicolas Maduro Moros, promovează relațiile permanente de pace și dialog, nu numai în țară, ci și pe plan internațional prin intermediul Diplomației de Pace.

În plus, ministra a spus că opoziția din Venezuela încearcă să influențeze voința cetățenilor, pentru că cel puțin 31% din semnăturile depuse de opoziția venezueleană către Consiliul Național Electoral (CNE) au fost semnături defectuoase sau frauduloase. Acest comportament reflectă o fraudă masivă a voinței cetățenilor “.

În registre apar aproape 11 mii de persoane decedate, “deși conducerea opoziției a declarat că a făcut un audit “.

De asemenea, la întâlnire a mai avertizat despre atacurile mass-media în care Venezuela este o victimă, “cerem respectarea puterilor politice ale țării și Statului de Drept în Venezuela”. Rodriguez a avertizat că aceste atacuri ale mass-media împotriva Venezuelei încearcă să justifice o intervenție.

“După cum a explicat Șeful Comandamentului de Sud în anul 2015, generalul Kelly, care a declarat că vor interveni cu forțe militare în Venezuela în cazul în care apare o situație de criză umanitară”. “Aceasta este o matrice periculoasă care se pregătește, în principal de către opoziția politică venezueleană, care dorește intervenția Venezuelei cu două scopuri clare: să profite de imensele noastre resurse naturale, și, de asemenea, subjugarea politică a țării noastre la interesele imperiale”, a spus Ministra. Ministra s-a referit la multiplele manifestații de sprijin ale organizațiilor internaționale și organismelor regionale.

A insistat pe voința Guvernului pentru dialog și a invitat opoziția să se alăture.

“Adevărul istoric este că Guvernul Bolivarian a avut întotdeauna inițiative de dialog în Venezuela, nu numai cu sectoarele politice, ci și cu sectoarele care fac viața în țară, în timp ce opoziția venezueleană ajunge întotdeauna să saboteze și să slăbească posibilitățile de dialog”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets