Ministra Delcy Rodríguez s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU

Ministra Delcy Rodríguez s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU


delcy_secretar_ONUNew York, 12 iulie 2016 (MPPRE).

Făcând referire la dezbaterea la Nivel Înalt despre Drepturile Omului care a avut loc în 12 iulie la New York, ministra Republicii Bolivariene Venezuela, Delcy Rodriguez Gomez, a avut o reuniune cu Secretarul General al Națiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon.

Apărarea drepturilor omului este un domeniu prioritar pentru Guvernul venezuelean, a afirmat Rodriguez, care a menționat, de asemenea, că ”Venezuela a obținut realizări semnificative care i-au adus premii și recunoaștere, atât din partea organismelor specializate ale Națiunilor Unite, cât și din partea altor organisme internaționale”, acestea includ eradicarea foamei și reducerea sărăciei din Venezuela, în plus față de îndeplinirea Obiectivelor Mileniului.

”Am încorporat deja în agenda 2030 acțiunile managementului public și a Agendei Economice în Venezuela”, a spus.
La terminarea reuniunii, diplomatul venezuelean a explicat că anul trecut, președintele Nicolas Maduro a cerut Secretarului General să activeze mecanismul Bunelor Oficii, prevăzut în Acordul de la Geneva, pentru a soluționa disputa teritorială din Guayana Esequiba.

”Acest proces de negociere ne va permite obținerea, conformă și strictă în mediul juridic al Acordului de la Geneva, o soluție pentru ambele părți a acestei dispute teritoriale”, a spus Ministra, care, în plus, a mulțumit Secretarului General pentru medierea în căutarea unei soluții de pace în diferențele teritoriale dintre Venezuela și Guyana.

Invitație la summit-ul MNOAL
Ministra Rodriguez a profitat de ocazie pentru a îi face Secretarului General, Ban Ki-moon, o invitație formală pentru a asista la următorul Summit al Țărilor Nealiniate (MNOAL), care va avea loc pe insula Margarita în perioada 13-18 septembrie anul curent, și care va avea prezența mai multor Șefi de State membre ale acestei organizații.
Venezuela apără respectarea legalității în MERCOSUR

Alte subiecte abordate de către Diplomatul Bolivarian al Păcii se refereau la respectarea legalității în cadrul Pieței Comune din Sud (Mercosur); în acest context a spus că transferul președinției pro tempore a organismului trebuie să se facă în mod automat după șase luni, urmând ordinea alfabetică a țărilor membre. În absența oricărei restricții cu privire la acest lucru, îi corespunde Venezuelei să-și asume conducerea Mercosur fără ezitare.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets