MINISTRA MARLENY CONTRERAS SITUEAZĂ VENEZUELA CA DESTINAȚIE TURISTICĂ PENTRU CHINA


El-presidente-Nicolás-Maduro-ratificó-a-la-ministra-de-Turismo-Marleny-Contreras-este-miércoles-6-de-enero.-Foto-ArchivoBeijing, 20.05.2016.

Ministra Puterii Populare pentru Turism, Marleny Contreras, împreună cu o delegație a portofoliului ministerial, au făcut o vizită în Republica Populară China, unde au dezvoltat o intensă agendă de lucru pentru a promova turismul către Venezuela de pe continentul asiatic.

În acest sens, Contreras a participat la două evenimente internaționale importante care au avut loc la Beijing; primul a fost Conferința Mondială de Turism pentru Dezvoltare condusă de OMT și al 13-lea Târg Internațional de Turism Beijing 2016.

Șeful portofoliului turistic a fost prezent la ceremonia de deschidere a Bite 2016, în care Venezuela promovează beneficiile sale printr-un stand care prezintă, de asemenea, cel mai bun rom din lume împreună cu o delegație Bancoex.

Contreras a făcut turul târgului împreună cu excelența sa, ambasadorul Venezuelei în China, Ivan Zerpa și unii miniștri de turism.
În timpul acestei întâlniri din China, Contreras a declarat că participarea la I Conferință Mondială de Turism pentru Dezvoltare au ajutat-o să strângă informații despre turism și durabilitate.

A adăugat că aceste întâlniri promovează dezvoltarea activității turistice fără să afecteze resursele naturale și aprofundarea turismului tradițional în comunități, munte, cultură, printre altele. ’’Turismul trebuie să fie un element de dezvoltare, de creștere și incluziune’’, a susținut.

Șeful portofoliului turistic a asigurat faptul că biroul său lucrează pentru a atinge obiectivele stabilite în motorul nouă al Agendei Economice Bolivariene pe care o conduce președintele Nicolas Maduro, pentru a diversifica și consolida economia națională.

’’China este principala sursă de turiști din lume, aproximativ 130 de milioane de cetățeni din această țară vizitează diferite destine anual’’, a explicat Contreras. Un milion 200 de mii de chinezi vizitează America Latină.

Crede că China începe să privească spre America Latină. Turiști i din această țară asiatică caută ca și principală atracție destinele din natură. În acest sens, a arătat că Venezuela este o țară de multiple destinații care poate oferi peisaje tropicale cum ar fi muntele, câmpii și junglă cetățenilor asiatici.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets