Ministra Puterii Populare pentru Relaţii Externe: Ex-preşedinţii Spaniei şi Panama-ului au opinii pozitive în privinţa procesului electoral venezuelean


MinRelExtCaracas, 2 decembrie (Agenţia Venezueleană de Ştiri)

Ministra Puterii Populare pentru Relaţii Externe, Delcy Rodríguez a susţinut miercuri o întâlnire cu ex-preşedinţii Spaniei, José Luis Rodríguez Zapatero şi Panama-ului, Martín Torrijos, care au fost invitaţi de către Consiliul Naţional Electoral (CNE) în calitate de actori internaţionali la alegerile parlamentare care vor avea loc duminică în ţară.

Cu ocazia declaraţiilor oferite canalului de ştiri Telesur, ministra a informat că întâlnirea cu cei doi ex-preşedinţi a decurs ¨cu multă sinceritate şi înalt respect¨ şi a mai adăugat că ambii au manifestat opinii pozitive privind evenimentul electoral din 6 decembrie.

„Am conversat cu multă sinceritate şi înalt respect (…) Am avut o discuţie foarte bună cu ambii şi şi-au exprimat observaţiile legate de ceea ce au văzut despre Venezuela. Susţin că au impresii pozitive, deşi acestea nu coincid cu campania mediatică internaţională care se desfășoară în contra Venezuelei”, s-a exprimat Rodríguez de la sediul Ministerului Puterii Populare pentru Relaţii Externe, din Caracas.

A indicat faptul că ambii invitaţi au manifestat o bună cunoaştere a campaniei externe de discreditare ce se duce împotriva Venezuelei, vizibilă în mass-media aliată care contribuie la difuzarea „unei imagini deteriorate şi false despre Venezuela”.

În această privinţă, ministra a menţionat recunoaşterea din partea lui Rodríguez Zapatero şi a lui Torrijos pentru ţară „fapt ce ne aduce linişte, satisfacţie şi mândrie, deoarece vedem ceea ce are de oferit Venezuela este perceput de către actorii internaționali”, a mai adăugat.

„Au menţionat că nu există nicio asemănare între ceea ce se vede din partea mass-mediei internaţionale şi realitatea pe care o vedem aici: o ţară aflată în normalitate, înscrisă într-un proces electoral”, a adăugat Rodríguez, informând, în acelaşi timp că va fi foarte atentă la rezultatele emise de către Consiliul Naţional Electoral duminică, rezultate care vor exprima voinţa poporului.

„Vom aştepta rezultatele de duminică 6 decembrie. Am transmis ex-preşedinţilor toată emoţia şi bucuria noastră de a vedea poporul venezuelean în sărbătoare electorală şi forţele Revoluţiei Bolivariene activate pe întreg teritoriul naţional”, a semnalat.

Printre punctele tratate în cadrul întâlnirii s-au numărat campania mediatică ce se ţese din exterior contra Revoluţiei Bolivariene, criza economică din Spania şi stabilitatea continentului european, precum şi panorama politică venezueleană şi regională, a informat Rodríguez.

Înainte de evenimentul electoral de duminică, preşedintele Republicii, Nicolás Maduro, va susţine o reuniune cu actorii internaţionali în compania cărora se vor desfăşura alegerile, printre ei numărându-se mai mult de 60 de funcţionari ai Uniunii Naţiunilor Sud-Americane (UNASUR) care se află în ţară deja de câteva săptămâni.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets