Ministra venezueleană a Turismului a invitat aeroliniile la discuții în vederea dezvoltării turismului în Venezuela


min_turismCaracas, 19.07.2016 (MINTUR).

Având în vedere dezvoltarea și impulsionarea eficientă a interconectivității aeriene care să permită atât fluxul național, cât și internațional, ministra puterii populare pentru turism, Marleny Contreras, alături de președintele Institutului Național al Aviației Civile (INAC), Jorge Montenegro au avut marți, o întâlnire cu reprezentanții principalelor aerolinii din țară.

Aceste acțiuni fac parte din progresele Motorului 9 al Agendei Economice Bolivariene a Guvernului Național prin intermediul turismului. A oferi turiștilor siguranța zborurilor aeriene din diferite locuri ale Venezuelei către destinații internaționale ar însemna obținerea unor venituri importante în valută pentru dezvoltarea economiei țării.

De asemenea, s-a stabilit ca aeroliniile să promoveze destinații turistice din Venezuela.

min_turism1Din salonul Amazonas al Ministerului Puterii Populare pentru Turism (MINTUR), titulara portofoliului de turism a specificat că trebuie să se lucreze în comun cu toți actorii sectorului turistic.

În cazul aeroliniilor le-a cerut să se unească promovării și poziționării Venezuelei ca o țară a multiplelor destinații, având în vedere multitudinea locurilor unice pe care le are.

”Avem cele mai frumoase plaje, cum ar fi Los Roques, munți grandioși precum Canaima, Loas Llanos și cel mai recent și mai bun incomparabilul Teleferic din Merida. Cu toții trebuie să mergem în aceeași direcție și să muncim uniți, în același ritm, cu aceleași interese”, a spus Contreras.

Președintele CONVIASA, Franklin Gil, a anunțat că aerolinia de stat își va spori în luna august zborurile la 255, atât naționale, cât și internaționale. ”Contribuim impulsionând Motorul 9 – al turismului, oferind zboruri către principalele destinații turistice precum Merida, Margarita, Canaima, printre altele”, a declarat acesta.

La rândul său, Orlan Viloria, președintele aeroliniei Laser, a menționat că această întâlnire a deschis posibilitatea de a lucra împreună cu o echipă multidisciplinară a MINTUR pentru a scoate în evidență toate bogățiile și frumusețile țării. ”Din umila noastră poziție putem să oferim zboruri dinspre Republica Dominicană, Aruba și Panama, vom lucra pentru a aduce valută în țară prin turiștii internaționali”, a spus Viloria.

Nelson Mata, reprezentantul Avior, și-a exprimat dorința de a ”poziționa Venezuela ca multidestinație, în care turiștii să se bucure de toate bunătățile sale, impulsionând turismul sustenabil, turismul ecologic”.

La această întrevedere au fost prezenți reprezentanții aeroliniilor Aior, Laser, Conviasa, Aeropostal, Paradise Airlines, operatori turistici precum Hovertours, servicios Iscar, printre altele.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets