Miniștrii ai Afacerilor Externe și Comunicare și Informare s-au reunit cu mediile de comunicare internaționale


min_af_extCaracas, 22 aprilie 2017 (MPPRE)

Sâmbătă, Ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Delcy Rodriguez, și Ministrul Puterii Populare pentru Comunicare și Informare, Ernesto Villegas, au avut o reuniune cu reprezentanții mediilor de comunicare internaționale care se află în Republica Bolivariană Venezuela, cu scopul de a încuraja realizarea echilibrată a știrilor.

În acest sens, Ministrul de Externe a explicat că această activitate a permis reprezentanților Guvenrului Bolivarian să expună responsabilitatea mediilor de comunicare în promovarea stabilității și păcii într-o țară, „există cazuri emblematice în lume, unde organismele internaționale de justiție au determinat responsabilitatea mediilor de comunicare de a promova războaie civile, cum este cazul Ruandei”, a spus oficialul.

Despre cazul Venezuelei, care, în prezent este victima unei campanii mediatice la nivel mondial, subliniată ca agresivă, diplomatul a explicat că a invitat agențiile internaționale să își exercite în mod responsabil profesia jurnalistică, „s-a făcut un apel ca asupra Venezuelei să nu mai existe campanii de ură, de violență”.

A spus că, după analizarea situației, „violența din ultimele zile nu atinge 1% din teritoriul național, dar, din orice țară din lume, impresia dată este că Venezuela este o țară de război”.

A subliniat faptul că în timp ce își manifesta îngrijorarea cu privire la gradul de acoperire al faptelor, miniștrii Rodriguez și Villegas au reiterat disponibilitatea lor ca autorități de a oferi informații relevante despre un eveniment de știri.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets