Miniștrii de externe ai Venezuelei și Italiei se întâlnesc la Roma


externe_venezuela_italiaRoma, 28 iulie 2016 (MPPRE).

Joia aceasta, ministra de externe venezueleană, Delcy Rodríguez Gómez, a susținut o întrevedere de lucru cu Paolo Gentiloni, ministrul italian al afacerilor externe, la sediul ministerului de externe italian. Pe parcursul întâlnirii diplomații au revizuit agenda de cooperare bilaterală și au abordat diferite teme de politică internațională.

Delcy Rodríguez și Paolo Gentiloni au evidențiat bunul nivel al relațiilor diplomatice și de prietenie pe care îl mențin ambele țări de 160 de ani, pe lângă importantele contribuții realizate de imigranții italieni care au plecat din țara lor în căutarea unui loc de muncă și a unei bunăstări și au ales ca destin țara noastră, astăzi făcând parte total din societatea venezueleană.

De la începuturile Revoluției Bolivariene, relațiile italiano-venezuelene au fost o prioritate; acest fapt a fost manifestat la 15 august 2002, când odată cu aniversarea Jurământului Eliberatorului Simon Bolivar de la Muntele Sacru, în anul 1805, Comandantul Hugo Chávez Frías, a decretat acea zi ca fiind Ziua Prieteniei dintre Venezuela și Italia. De atunci ambele țări sărbătoresc la acea dată simbolul apropierii și prieteniei între popoarele noastre.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets