Miniştrii Petrolului din Rusia şi Venezuela analizează cooperarea ţărilor membre şi nemembre OPEC


Eulogio Del Pino, Ministro del Petroleo de Venezuela

Eulogio Del Pino, Ministro del Petroleo de Venezuela

Ministrul Eulogio Del Pino a informat că pe data de 21 octombrie va avea loc o reuniune tehnică a ţărilor membre şi nemembre OPEC.

Ministrul Puterii Populare pentru Petrol şi Minerit, Preşedinte al Companiei Petroliere Venezuelene de Stat (PDVSA), Eulogio Del Pino, a avut o conversaţie telefonică cu omologul său rus Alexander Novak, pe teme cum ar fi cooperarea între ţările membre ale Organizaţiei Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alte ţări producătoare, nemembre OPEC.

În cadrul discuţiei au abordat aspecte precum cooperarea bilaterală în domeniile petrolului, gazului şi energiei electrice, dar şi situaţia actuală a pieţei mondiale a hidrocarburilor.

Începând din luna septembrie, preşedintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, a întreprins o serie de consultări cu Şefii de State şi Guverne ale naţiunilor ce fac parte din OPEC în scopul de a organiza întâlniri care să ducă la un consens în ceea ce priveşte recuperarea preţului barilului, precum şi stabilizarea pieţei petroliere.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

 

Latest Tweets