Ministrul Afacerilor Externe al Palestinei se află în Venezuela pentru a întări legăturile de solidaritate și cooperare


Riad MalkiCaracas, 11 august 2014 (AVN)

Lunea aceasta a ajuns în Venezuela ministrul relațiilor externe al Statului Palestina, Riad Malki, pentru a discuta despre tematici de politică externă și pentru a promova sprijinul internațional în vederea încetării agresiunilor israeliene împotriva poporului palestinian.

Diplomatul a fost primit lunea această în Aeroportul Internațional Simón Bolívar, în Maiquetía, statul, de către Viceministrul pentru Asia, Orientul Mijlociu și Oceania, Xoan Noya.

Noya a reiterat compromisul guvernului bolivarian în continuarea cooperării pentru cauza palestiniană și recuperarea suveranității sale fără niciun tip de blocaj din partea guvernului israelian.

Malki va profita pentru a urmări și procesul unor tematici de cooperare cu Venezula, acorduri semnate în luna mai a acestui an, pe perioada vizitei președintelui palestinian, Mahmoud Abbas.

De asemenea, se va discuta despre situația copiilor palestinieni care au ramas orfani în urma genocidului israelian început în urmă cu o lună și pe care guvernul bolivarian s-a oferit să îi primească pentru o perioadă pentru a le oferi dragoste și îngrijiri necesare până se vor putea întoarce într-o Palestină liberă.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets