MINISTRUL CUBANEZ DE EXTERNE A PRIMIT-O PE EXPERTA INDEPENDENTĂ A NAȚIUNILOR UNITE PENTRU DREPTURILE OMULUI ȘI SOLIDARITATE INTERNAȚIONALĂ


expertaindep_minextCUBA, 13 iulie 2017

Ministrul cubanez de Externe, Bruno Rodriguez Parrilla, a primit-o joi dimineață pe Experta independentă a Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului și Solidaritate Internațională, Virginia Dandan, care efectuează o vizită oficială în țara noastră la invitația guvernului cubanez.

La întâlnire, ambele părți au apreciat importanța vizsitei pentru a cunoaște experiența cubaneză și modul cum se desfășoară promovarea drepturilor popoarelor și persoanelor la solidaritate internațională. Experta independentă a recunoscut rolul Cubei în domeniul cooperării internaționale, oferită de-a lungul a peste 50 de ani, prin acțiuni în străinătate și pe teritoriul național în domeniul sănătății, educației și sportului.

Ministrul cubanez a subliniat că această cooperare internațională a Cubei se bazează pe valorile solidarității și umanismului intrinseci societății cubaneze. De asemenea, s-a referit la rolul extrem de improtant al solidarității internaționale în promvoarea și apărarea drepturilor omului, în strictă conformitate cu scopurile și principiile Cartei Națiunilor Unite. El a evidențiat exercitarea solidarității internaționale ca un drept al popoarelor și persoanelor și una din cerințele pentru a ajunge la o ordine internațională democratică și echitabilă.

Distinsa oaspete a fost însoțită de Karin Hechenleitner, asistenta Expertei Independente y Myrta Kaulard, Coordinator Rezident al sistemului Națiunilor Unite în Cuba.

Din partea cubaneză au fost prezenți Rodolfo Reyes Rodriguez, Director General pentru Afaceri Multilaterale și Drept Internațional din Ministerul de Externe și alți funcționari ai cancelariei.
(CubaMinrex).

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets