Ministrul de Externe al Venezuelei a mulțumit pentru sprijinul internațional față de asediul SUA împotriva Venezuelei


solidarit_VCaracas, 16 septembrie 2017 (MPPRE)

Sala Rios Reyna de la iconicul Teatru Teresa Carreño din Caracas, a fost sâmbătă scena instalării zilei de solidaritate Toți Suntem Venezuela, dialog mondial pentru pace, suveranitate și democrație bolivariană, un eveniment care reunește peste 200 de invitați internaționali din peste 60 de țări.

Această întâlnire internațională – propusă de președintele Nicolas Maduro – are ca scop consolidarea solidarității cu Revoluția Bolivariană, prin extinderea și întărirea legăturilor cu mișcările sociale și politice care luptă pentru popor.

În timpul ceremoniei de deschidere, ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Jorge Arreaza, a mulțumit pentru prezență delegaților care s-au adunat în capitala țării sud-americane, pentru a-și exprima sprijinul față de poporul venezuelean și de Guvernul președintelui Nicolas Maduro, în fața asediului internațional condus de coaliția imperialistă a unor țări precum Statele Unite și aliații săi.

În acest context, ministrul a reamintit acțiunile permanente destabilizatoare în națiuni în ultimii 18 ani, inclusiv lovitura de stat din aprilie 2002 împotriva Comandantului Hugo Chavez, boicotul petrolier ulterior din decembrie al aceluiași an, precum și actualul ’’sabotaj’’ al economiei și monedei venezuelene.

De asemenea, a rezumat escaladarea violenței promovată de sectoarele opoziției-încurajate de diferite guverne ale continentului-între aprilie și iulie, care au dus la moartea a zeci de persoane, și au provocat daune materiale grave.

În paralel, a reiterat caracterul pacificator al Adunării Naționale Constituante aleasă pe 30 iulie, cu votul a peste opt milioane de venezueleni. Cu toate acestea, a denunțat că după acest proces de alegeri, s-au intensificat atacurile elitelor internaționale împotriva țării bolivariene.

solidarit_V2Agresiune mixtă împotriva Venezuelei

La rândul său, președinta Adunării Naționale Constituante, Delcy Rodriguez, a reiterat faptul că Republica Bolivariană a devenit un obiectiv imperial; ’’victima unui război neconvențional’’.

La rândul său, a respins conduita liderilor opoziției care caută măsuri unilaterale în detrimentul propriei țări.

Delegații internaționali își exprimă sprijinul fără restricții pentru Venezuela

În timpul reuniunii, Secretarul General al Organizației Naționale pentru Pace și Solidaritate din India, Sonya Gupta, și-a exprimat sprijinul pentru poporul venezuelean și pentru Adunarea Națională Constituantă nou constituită.

’’Poporul venezuelean va câștiga, pentru că creează o alternativă pentru toată lumea, o alternativă pentru întreaga omenire, și, prin urmare, toți cei care credem într-un viitor diferit al omenirii, suntem aici exprimându-ne solidaritatea noastră profundă cu Venezuela’’, a spus Gupta.

Ziua solidarității Toți Suntem Venezuela, dialog mondial pentru pace, suveranitate și democrație bolivariană, se desfășoară în două etape: Faza de dezbatere politică și Faza experimentală. Prima are loc pe 16 și 17 septembrie prin intermediul meselor de lucru și o Ședință în plen care va permite discutarea și aprobarea unei propuneri de declarare a popoarelor în apărarea poporului venezuelean și a Revoluției Bolivariene, în timp ce Faza experimentală va avea loc pe 18 și 19 septembrie, prin vizite și excursii în grupuri mici în diferite comunități din capitală.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets