Ministrul de externe Delcy Rodriguez: cerem grupului de guverne care atacă Venezuela să condamne violențele opoziției


UNASUR_1Caracas, 21 aprilie 2017 (MPPRE)

Cancelarul Republicii Bolivariene Venezuela, Delcy Rodriguez, a condus ceremonia de învestire a președinției pro tempore a Uniunii Națiunilor Sud-Americane (UNASUR), exercitată de Venezuela din aprilie 2016.

Cancelarul a respins faptele violente promovate în Caracas de către opoziția venezueleană în ultimele zile. S-a referit la atacul bandelor armate de dreapta asupra Spitalului de Maternitate Hugo Chavez, situat în El Valle (Caracas). În acest sens, ministra a spus că un astfel de act de „barbarie” a fost denunțat în fața întregii lumi imediat „(…) eu chem miniștrii de externe din regiune, în minoritate, care s-au coaliat în cadrul Organizației Statelor Americane pentru a promova intervenția imperială în Venezuela. De ce nu condamnă violența opoziției? Există dovezi publice, incită la distrugere, și se vinde lumii impresia că în Venezuela există un război civil”.

„Cerem condamnarea violenței opoziției (…) forța publică în țara noastră a ieșit ca să oprească aceste grupuri violente care ies pe stradă cu ură, cu furia de a distruge. Ei respectă un mandat din nord de a provoca destabilizare în țara noastră, care să justifice intervenția protejată într-o presupusă formă de criză umanitară care nu există. Îi îndemn să reflecteze asupra relevanței proiectului nostru istoric (…) noi niciodată nu vom fi o țară în care se va interveni sau o țară sub tutelă”, a declarat cancelarul Delcy Rodriguez.

„Nu suntem singuri, în ciuda faptului că mass-media încearcă să vândă o imagine diferită față de ceea ce se întâmplă, în comparație cu actuala situație a loviturii de stat împotriva președintelui Maduro, de destabilizare a țării noastre, de atacuri care promovează intervenția internațională în Venezuela. Vrem să mulțumim pentru mișcarea internațională de solidaritate care există în favoarea Venezuelei”, a spus ministrul.

Importanța UNASUR

Cancelarul Rodriguez a confirmat, de asemenea, importanța UNASUR pentru a consolida independența Americii de Sud. Aceasta a spus: „înmânăm președinția pro tempore, într-un moment de multe complexități în regiune, în momente în care în regiune s-a perturbat echilibrul, un echilibru care a avut loc în ultimul deceniu, când guvernele naționaliste, progresiste și de stânga respectau diferențele politice și ideologice care puteau exista cu alte guverne”.

„Noi ne asumăm această președinție, înfruntând boicotul mai multor guverne care au ajuns la putere în țările lor cu recucerirea proiectului neoliberal și, mai ales cu o caracterizare: intoleranța politică și ideologică cu cei care sunt diferiți, și nu împărtășim interesele sigiliilor imperiale ale țării hegemonice din această regiune”, a spus ministrul.

Evenimentul a avut loc la sediul Ministerului de Externe al Venezuelei și s-a bazat pe prezența Ambasadorului Venezuelei în Cuba, Ali Rodriguez Araque, Ministrul adjunct pentru America Latină, Alexander Yanez, președinta Consiliului Național Electoral (CNE), Tibisay Lucena, procurolul general al Republicii, Reinaldo Munoz, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai cabinetului executiv.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets