Ministrul de externe ecuatorian: Revoluția Bolivariană a realizat transformări fundamentale

Ministrul de externe ecuatorian: Revoluția Bolivariană a realizat transformări fundamentale


Caracas, 06 martie 2015 (MPPRE).

Ministrul de externe al Republicii Ecuador, Ricardo Patiño, a ajuns în Venezuela pentru a participa la întâlnirea de dialog cu Președintele Nicolás Maduro și delegația de miniștrii ai Uniunii Naționilor Sudamericane (UNASUR).

„Obiectivul nostru principal este apărarea stabilității și democrației țărilor noastre aflate în risc”, așa a spus Patiño atunci când a pus la îndoială intențiile marilor puteri atât naționale cât și internaționale care urmăresc destabilizarea guvernelor din regiune alese în mod democratic.

Ministrul de externe ecuatorian a reiterat faptul că democrația Americii Latine și Caraibe „trebuie protejată și îngrijită”.

Patiño a semnalat că Revoluția Bolivariană începută de Comandantul Chávez și continuată în zilele noastre de președintele Nicolás Maduro „a realizat transformări fundamentale, a transformat puterea Venezuelei și resursele”.

„Deciziile fundamentale trebuie luate de popor prin procedee democratice și electorale” a reiterat diplomatul Republicii fraterne. Din această cauză scopul vizitei este acela de a promova dialogul și apropierea dintre sectoarele din opoziția venezueleană și Guvernul național.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets