Ministrul de Externe venezuelean a primit Președinția Pro Tempore a Asociației Statelor din Caraibe

Ministrul de Externe venezuelean a primit Președinția Pro Tempore a Asociației Statelor din Caraibe


DR_ACSHavana, 10 martie 2017 (MPPRE)

Ministrul Republicii Bolivariene Venezuela, Delcy Rodriguez, a sărbătorit vineri faptul că Venezuela a fost aleasă în unanimitate președinta Asociației Statelor din Caraibe (ACS – Association of Caribbean States), pentru a o conduce în următorii ani.

În timpul discursului său, la cea de-a XXII Reuniune Ordinară a Consiliului de Miniștri a Asociației Statelor din Caraibe, aceasta a confirmat faptul că Guvernul Bolivarian consolidează legăturile frățești și intensifică cooperarea între membrii Asociației Statelor din Caraibe. De asemenea, a reiterat faptul că „Venezuela continuă în prim-planul politicilor care reafirmă noua Geopolitică Pluripolară al cărei epicentru este strigătul popoarelor”.

Decizia a fost luată la I-a conferință de cooperare care a avut loc în Havana, Cuba, cu 25 de țări membre și 70 de delegații oficiale. La acest eveniment, membrii ACS au prezentat trei planuri de cooperare pentru a îmbunătăți transportul aerian și maritim între națiunile caraibiene, și au expus șapte proiecte pentru a face față efectelor schimbărilor climatice din Caraibe.

ACS este formată din 25 de State membre, opt membri asociați și 30 de observatori, și are ca scop consolidarea cooperării regionale și procesului de integrare, cu scopul de a se crea un spațiu economic amplu în regiune; de a se păstra integritatea mediului din Marea Caraibe, considerată ca fiind moștenirea comună a popoarelor din regiune; și a se promova dezvoltarea sustenabilă a Caraibelor Mari.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets