Ministrul de externe venezuelean anunță demararea arbitrajului în Mercosur  în conformitate cu Protocolul Olivos

Ministrul de externe venezuelean anunță demararea arbitrajului în Mercosur în conformitate cu Protocolul Olivos


mercosurCaracas, 25 aprilie 2017 (MPPRE)

Ca parte a Diplomației Bolivariene de Pace exercitată de guvernul Venezuelei, marți, ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Delcy Rodriguez, a anunțat statutul curent al controversei apărute pe Piața Comună de Sud (Mercosur), în conformitate cu acțiunile care sunt stipulate în Protocolul Olivos, document prevăzut pentru soluționarea controverselor în cadrul acestei Organizații.

În acest sens, cancelarul a informat prin intermediul contului său de Twitter: „Venezuela încheie negocierile directe, și activează Arbitrajul pentru a-și apăra drepturile în MERCOSUR, conform Procolului Olivos”.

La rândul său, Diplomatul a prezentat un document în care notifică Secretarul de acest proces de integrare că, dacă nu s-a ajuns la o soluție, Republica Bolivariană Venezuela „consideră finalizate negocierile directe și decide să recurgă la procedura de arbitraj stabilită în Capitolul VI din Protocolul Olivos”.

Prin intermediul altui document, Ministrul, de asemenea, a informat, că din Caracas s-a notificat decizia de a „recurge la Procedura Arbitrară Ad-Hoc împotriva Republicii Argentina”.

Într-un alt mesaj, Oficialul a explicat că națiunea din Caraibe continuă și va continua „în apărarea drepturilor Venezuelei și ale instituționalității mercosur împotriva fraudei comise de către Tripla Alianță”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets