Ministrul Jorge Arreaza respinge faptul că UE pune la îndoială voința poporului venezuelean

Ministrul Jorge Arreaza respinge faptul că UE pune la îndoială voința poporului venezuelean


Caracas, 16 octombrie 2017 (MPPRE)

Ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe al Republicii Bolivariene Venezuela, Jorge Arreaza, a denunțat pentru a doua oară faptul că Uniunea Europeană (UE) și guvernele aliate ale președintelui Statelor Unite, Donald Trump, intenționează să pună la îndoială voința poporului venezuelean exprimată la alegerile regionale din 15 octombrie.

’’Așa cum am avertizat vineri, UE și unele State membre (subordonate lui Trump), pun la îndoială voința poporului venezuelean. Se demonstrează astfel, planul trădător și disperat conceput în capitalele europene cu câteva zile înainte de alegeri, pentru a ataca democrația noastră’’, a declarat ministrul Arreaza prin intermediul contului său de Twitter @jaarreaza.

El a indicat, de asemenea, că națiunile continentului european ar dori să aibă o ’’democrație reală, în care popoarele pot alege liber între proiectele cu adevărat contradictorii’’.

În acest sens, el a subliniat că țările europene ar dori ca sistemele lor electorale să aibă aceeași fiabilitate ca și sistemul venezuelean, care este ’’absolut audibil în toate procesele sale’’.

Pe 13 octombrie, ministrul Jorge Arreaza a denunțat în mod public pretențiile Uniunii Europene și ale țărilor aliate președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, împotriva poporului Venezuelei și a Revoluției Bolivariene.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets