Ministrul Rodríguez: Almagro este parte a unui plan de intervenție în Venezuela


minRodriguezWashington, 27 martie 2017 (MPPRE)
Din sediul principal al Organizației Statelor Americane (OSA), ministrul Republicii Bolivariene Venezuela, doamna Delcy Rodríguez, a denunțat gravele acțiuni intervenționiste întreprinse de Secretarul General al OSA, Luis Almagro, împotriva Venezuelei.

Rodríguez a atras atenția că Almagro manifestă o conduită unilaterală, ilegală, abuzivă și părtinitoare, care caută să știrbească imaginea internațională a Patriei lui Bolívar, să-i prejudicieze relațiile cu alte țări și să o eticheteze ca țară problema.

„Observăm cu preocupare și îngrijorare faptul că de la venirea lui Luis Almagro la Secretariatul General al OSA, conducerea exercitată a avut drept scop agresarea în mod obsesiv a Venezuelei și a poporului său”, a subliniat Ministra.

Ministra a denunțat faptul că domnul Luis Almagro, „în perioada 2016 – 2017, a avut 26 de întâlniri cu opoziția venezueleană, dintre care 57% cu militanții mișcării Voința Populară”.

A arătat că între 14 și 24 martie 2017, în timpul regretabilelor calamități naturale care au avut loc în Peru, Almagro și-a destinat 73% din mesajele postate pe Twitter campaniei împotriva Venezuelei, și numai 27% agendei generale a OSA.

De asemenea, a semnalat faptul că din momentul în care Almagro și-a început mandatul de Secretar General al OSA, a destinat un procent de 21% din mesajele postate pe Twitter împotriva Guvernului și poporului venezuelean.

Le-a adus la cunoștință celor prezenți, modul ofensiv în care Luis Almagro se adresează Președintelui Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, și poporului venezuelean.

În acest context, a subliniat că „Almagro este lipsit de independență, întrucât se supune intereselor celui mai puternic Stat al OSA, este lipsit de imparțialitate atunci când, fără scrupule, desfășoară o campanie împotriva Venezuelei, dar face pe orbul în fața încălcărilor comise de țara care-i plătește salariul”.

Puteri financiare, comerciale și mediatice împotriva Venezuelei

minRodriguez2Ministra a subliniat că de la dispariția fizică a Liderului Revoluției Bolivariene, Hugo Chávez, agresiunile împotriva țării noastre au sporit, „au fost inițiate acțiuni cu scopul de a provoca un blocaj financiar împotriva țării noastre, a fost boicotată comercializarea și distribuția alimentelor și a medicamentelor, a crescut contrabanda spre Columbia prin extragerea de bunuri de primă necesitate, și, printr-o operațiune fictivă și virtuală, a fost manipulată valoarea monedei venezuelene în raport cu dolarul nordamerican”.

În acest sens, a evidențiat că prin agresiunea multiformă, economică și financiară împotriva Venezuelei, condusă de la Washington și sprijinită de Luis Almagro, se urmărește intervenția în țara noastră.

„Solicităm comunității internaționale să nu se lase înșelată de masca falsă prin care se pretinde că nu se dorește agresarea Venezuelei și că se dorește exclusiv o discuție cu privire la situația din Venezuela. Mă întreb: Ce fel de situație? Cea pe care au construit-o prin atacuri multiforme împotriva economiei venezuelene cu scopul de a cauza penurie și suferința unui popor, așa cum au făcut și împotriva Cubei în 1962 și împotriva Republicii Chile în 1973″, a relevat Ministra.

A subliniat că la întreaga strategie, se adaugă acțiunile grupului celor 14 țări care au semnat un comunicat „puternic intervenționist și care promovează infamul raport al lui Luis Almagro”, precum și convocarea ilegală a reuniunii țărilor membre în vederea abordării situației din Venezuela, fără consimțământul țării implicate. A îndemnat aceste țări să se retragă din conspirația intervenționistă împotriva Patriei Bolivariene.

A anunțat că Venezuela va promova consilii permanente pentru a evalua, în primul rând, conduita Secretarului General al OSA; în al doilea rând, pentru a aborda teme legate de imigranții care se află în Statele Unite, în al treilea rând, solidaritatea și sprijinul față de poporul Republicii Peru, în al patrulea rând, schimburile climatice care afectează statele insulare din Caraibe și implicațiile acestora asupra regiunii noastre, iar în al cincilea rând, îndeplinirea acordurilor de pace în Columbia.

Ministra Delcy Rodríguez a anunțat că, în cazul în care hărțuirea Republici Bolivariene Venezuela va continua, vor fi întreprinse acțiuni hotărâte și categorice.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets