Ministrul Sănătății reiterează la ONU că rezultatele Cubei sunt un progres în lupta contra HIV/SIDA


Roberto Morales Ojeda. Foto: Archivo

Roberto Morales Ojeda. Foto: Archivo

13 iunie 2016

Membru al Biroului Politic al Partidului Comunist din Cuba și ministru al Sănătății Publice, doctor Roberto Morales Ojeda, a subliniat la Națiunile Unite modul în care Cuba garantează un Program efectiv de prevenție, diagnostic și tratament antiretroviral persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA.

La Reuniunea la nivel înalt pentru a pune capăt HIV/SIDA, Ojeda a arătat că programul cubanez este în concordanță cu schimbările de criterii recomandate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Programul Comun al Națiunilor Unite pentru HIV/SIDA, după cum afirmă CubaMinrex.

De asemenea, titularul cubanez a expus indicatorii care susțin principiile universalității și gratuității sistemului cubanez de sănătate, cu participarea intersectorială și comunitară.
Punctualizând că este nevoie de o profundă reformă a ordinii internaționale actuale pentru a avansa și combate HIV/SIDA în țările cele mai afectate, el a reiterat că Cuba își reînnoiește angajamentul politic și contribuția la accelerarea răspunsului mondial, regional și de țară cu o înaltă responsabilitate.

Numai integrarea, solidaritatea internațională și cooperarea, a adăugat el, pot obține răspunsuri sustenabile și face față provocărilor comune ale lumii globalizate, inegale și exclusive care ne amenință pe toți.

sursa: Ambasada Republicii Cuba

Latest Tweets