Ministrul venezuelean al Petrolului: Venezuela a făcut o treabă extraordinară cu țările Opec și non-Opec

Ministrul venezuelean al Petrolului: Venezuela a făcut o treabă extraordinară cu țările Opec și non-Opec


opec_v_petrolCaracas, 21 noiembrie 2016 (AVN).

Ministrul pentru petrol, Eulogio del Pino, a declarat luni că Guvernul venezuelean a făcut o treabă extraordinară atât cu țările din Oragnizația Țărilor Exportatoare de Petrol (Opec), cât și cu cele care nu fac parte din această organizație, cu scopul de a reuși stabilitatea pieței.

“Se înregistrează progrese. Rolul președintelui Nicolas Maduro a fost extraordinar, recunoscut de către secretarul general al Opec, care a venit să facă această recunoaștere. Am făcut o lucrare strategică cu toți producătorii, atât Opec, cât și non-Opec”, a spus.

Intervievat într-un program de televiziune, ministrul a spus că, în ultimele luni s-au obținut rezultate pozitive și că miercuri, 30 noiembrie va avea loc o reuniune cu miniștrii Opec.
El a spus că după întâlnirea aceasta va fi cunoscut acordul, și Venezuela speră să se ajungă la un consens cu privire la ceea ce va fi producția mondială de petrol.

În ultimii doi ani piața mondială a petrolului s-a confruntat cu diferite provocări, în principal oferta excedentară și creșterea disproporțională în producția de petrol de șist de către Statele Unite ale Americii.

Această situație a dus la reducerea prețurilor, ceea ce afectează creșterea economică a țărilor membre Opec și a celorlalți producători.

În urmă cu câteva săptămâni, președintele Republicii, Nicolas Maduro, a avut o călătorie de lucru în Arabia Saudită, Iran, Qatar și Azerbaidjan, unde a determinat acordul de înghețare a producției între membrii Opec și producătorii independenți.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets