Ministrul venezuelean de Externe: În Venezuela nu există o ruptură de la ordinul constituțional


DRCaracas, 01 iunie 2016 (MPPRE).

Ministra Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Delcy Rodriguez, a declarat miercuri că Secretarul General al Organizației Statelor Americane (OSA) dorește să activeze Carta Democratică împotriva Venezuelei pentru a promova o intervenție militară.

Astfel a declarat de la Casa Galbenă Antonio José de Sucre, în Caracas, unde, de asemenea, a condamnat atitudinea secretarului general al acestui organism, Luis Almagro, pentru declarațiile sale nepotrivite împotriva țării. “Domnul Almagro se folosește în mod fraudulos de Carta Democratică și de funcția de secretar general”.

“Nu există nici un fel de ruptură de la ordinul constituțional în Venezuela. La un an de când acționează, Luis Almagro a fost implicat într-o campanie de hărțuire

împotriva Venezuelei și sprijină factorii locali care cer intervenția, și îl trădează pe eliberatorul Simon Bolivar, moștenire istorică de curaj, care și-a dat viața pentru a ne apăra Patria”, a declarat Ministrul venezuelean.

Raport fraudulos

Rodriguez a avertizat de faptul că Almagro s-a folosit de un raport fraudulos în care apar acuzații împotriva Guvernului Bolivarian, și nu este nimic mai mult decât colecția de tweet-uri pe care le-a publicat opoziția de la începutul anului. El a numit raportul “pirat”, din cauza lipsei de informații adevărate și științifice.

A spus că secretarul general al OSA nu dă ordine Venezuelei.
“Domnule Almagro, nu aveți nici o calitate pentru a face comentarii despre Guvernul Venezuelean, dumneavoastră ați vorbit deschis despre dorința pe care o aveți de a revoca guvernul venezuelean. Sunteți un instrument pentru a trasa o țintă și pentru a altera ordinea din Venezuela”.

A reiterat faptul că există un proces constant de persecuție împotriva Venezuelei, dorind să creeze o reputație proastă și o imagine deformată a țării în străinătate, lasând ca dovadă faptul că actualele puteri internaționale nu sunt supuse nici unei reguli.

“Există o campanie împotriva Venezuelei care a lăsat o criză socială care caută intervenția în această țară, și generează în fața comunității internaționale procese pozitive de fals care vin însoțite de operațiuni media de neoprit”.

În contextul internațional, șefa Afacerilor Externe din Venezuela a făcut o analiză comparativă după experiențele imperiale din alte țări. “Intervențiile militare întotdeauna s-au terminat prin transformarea țărilor în victime ale acestui joc”. El a reamintit cazul războiului lansat împotriva Irak-ului din 2003, bazat pe argumentul că posedă arme de distrugere în masă, care nu au fost găsite niciodată.

Apel la conștiința poporului

Rodriguez a avertizat comunitatea internațională de faptul că imperiul a decis că este timpul de a lua resursele Venezuelei, și a cerut ajutorul în campania care există împotriva Patriei lui Hugo Chavez.

“Mândri de a fi venezueleni, nu se simt nici mai mult, nici mai puțin decât alte popoare, pentru că istoria noastră este o onoare, se simt mândri de a face parte dintr-un popor care nu s-a dat bătut și care a dezvoltat prietenii cu Statele în căutarea uniunii din America Latină”.

Ministra Delcy Rodriguez a făcut referire la faptul că președintele Adunării Naționale, Henry Ramos Allup, a declarat recent că în Venezuela există o deteriorare a instituțiilor.

“Vreau să vă reamintesc legea auto-iertării (aprobată de această nouă Adunare, care dorește transformarea deținuților politici în responsabili), ceea ce promovează violența antidemocratică împotriva Venezuelei”.

“Ceea ce se dorește este răsturnarea Guvernului venezuelean. Dumneavoastră (Allup) ați solicitat intervenția acestei țări sacre, ceea ce denotă o lipsă de respect față de poporul din Venezuela, care a depășit problemele cu mult curaj”, a spus ministra.

În declarațiile sale, Rodriguez a spus că Venezuela nu este pentru lume, solicitând intervenția unei anumite puteri din această Patrie, și nu va fi supusă de niciuna.

“Noi, venezuelenii, suntem un popor bun, apărăm realizările Comandantului Chavez și ale Președintelui Maduro”.

În acest sens, a adăugat că Venezuela este obiectul unui proces de agresiune a puterilor financiare media, rezultatul acestei campanii pe care o păstrează opoziția împreună cu cancelarul Almagro. “Dumneavoastră, domnilor oponenți imperiali, acționați împotriva Venezuelei “, a spus.

În acest context, a asigurat că guvernul venezuelean, condus de președintele Nicolas Maduro, a făcut eforturi pentru a menține pacea și pentru a evita o criză socială care afectează stabilitatea țării. “În anul 2013, opoziția și-a propus să îl răstoarne prin toate mijloacele. Opoziția nu are nici cea mai mică rușine”.

“Lăsați poporul din Venezuela să fie liniștit, încetați campania de prestigiu care afectează în mod economic și social”, a spus șefa pentru Afaceri Externe din Venezuela.

A spus că, în ciuda agresiunii economice, Venezuela are unul dintre cele mai scăzute niveluri de inegalitate: “Modelul bolivarian este de includere și bunăstare pentru poporul nostru”.

“Poporul din Venezuela este destinat să își apere suveranitatea și independența”,a adăugat.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets