Mișcarea Țărilor Nealiniate respinge intervenția SUA în Venezuela


MNOALAlgeria, 28 mai 2014 (MPPRE).

Statele membre ale Mișcării Țărilor Nealiniate (Mnoal) au luat poziție în favoarea Republicii Bolivariene Venezuela cu privire la denunțul făcut de ministrul Puterii Populare pentru Relații Externe, Elías Jaua Milano, cu privire la intervenția Guvernului SUA în afacerile interne ale națiunii sud‐ americane.

În continuare textul integral:

PARAGRAF DESPRE VENEZUELA APROBAT DE COMITETUL POLITIC AL CONFERINȚEI MINISTERIALE A MNOAL

406. Miniștrii și‐au exprimat sprijinul pentru Guvernul Constituţțional al Președintelui Nicolás Maduro Moros, care a fost ales în mod democratic de majoritatea poporului venezuelean, la data de 14 aprilie 2013. Au respins politicile agresive și ilegale ale Guvernului SUA împotriva Venezuelei, inclusiv inițiativa legislativă a Comitetului pentru Relații Externe din cadrul Senatului care impune sancțiuni acestei țări afectându‐i suveranitatea și independența politică, prin violarea principiilor și obiectivelor enunțate în Carta Naţțiunilor Unite. Au luat la cunoștiinţță cu apreciere dialogul purtat de Președintele Nicolás Maduro Moros cu toate sectoarele societăţții venezuelene pentru a găsi soluții în fața provocărilor prin care trece țara pentru a‐și putea continua drumul către dezvoltare și bunăstare, drum care a fost în deplinătate sprijinit de UNASUR și Sfântul Scaun.

406. bis. Miniștrii și‐au exprimat profunda preocupare pentru acțiunile violente care au avut loc în Venezuela în ultimele săptămâni cu scopul de a destabiliza guvernul ales în mod democratic al Președintelui Nicolás Maduro Moros, instituţțiile democratice și statul de drept în Republica Bolivariană Venezuela.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets