Mișcările sociale o recunosc pe Delcy Rodriguez ca fiind Cancelarul demnității


Delcy Rodríguez1Ciudad de Mexico, 17 iunie 2017 (MPPRE)

Activiștii politici, mișcările sociale și intelectuale din America Latină și Caraibe, au recunoscut Ministrul Puterii Populare pentru Afaceri Externe, Delcy Rodriguez, ca fiind „Cancelarul demnității”, la încheierea „Adunării Popoarelor pentru Pace, Suveranitate și Viitor 2017”.

Recunoașterea, care a avut loc sâmbătă în Ciudad de Mexico, s-a desfășurat cu aprobarea reprezentanților a 90 de organizații sociale participante, provenind din 12 țări din America Latină și Caraibe, evidențiind faptul că Ministra venezueleană este un exemplu de luptă pentru demnitatea, suveranitatea și autodeterminarea popoarelor.

Astfel, s-a realizat și citirea declarației finale a „Întâlnirii Popoarelor pentru Pace, Suveranitate și Viitor 2017”, în care semnatarii și-au exprimat solidaritatea cu Venezuela și Cuba în fața atacului imperialist.

De asemenea, mișcările sociale au sprijinit decizia Republicii Bolivariene Venezuela de a se retrage din Organizația Statelor Americane (OSA), deoarece este un organism „lipsit de obiectivitate”. Alt punct important al documentului final, a fost respingerea disparițiilor forțate, în timp ce participanții la întâlnire s-au solidarizat cu rudele victimelor.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets