Nava Școala Simon Bolivar a uimit Spania cu primirea a unei medii de 14.000 de persoane zilnic


nava_simon_bolivarCaracas, 03 octombrie 2016 (Correo del Orinoco).

Extraordinară, așa poate fi catalogată vizita la Nava Școală “Simon Bolivar” în Regatul Spaniei unde, în Portul Cadiz, o medie de 14.000 de oameni au urcat zilnic pe navă pentru a cunoaște echipajul și folclorul venezuelean.

Căpitanul navei Alfonso de Gregorio Melendez a sărbătorit recordul vizitelor pe barcă și a afirmat că “o mare de oameni” aștepta să urce pentru a cunoaște instalațiile.

“Eu am coborât ca să vorbesc cu oamenii care așteptau de două ore pentru a urca pe vapor”, a explicat în timpul participării sale la programul Dossier, difuzat de Televiziunea Venezolana.
A spus că „Ambasadorul Fără Frontiere” a realizat un tur al porturilor din Cuba, Canada, Franța, Belgia și Portugalia, în prima rundă de trecere. În a doua etapă a călătoriei, nava școală a vizitat Portugalia, Spania și Franța ca parte a celei de-a douăzeci și opta Croazieră de Instrucție în Exterior Europa 2016, și a obținut primele locuri cu participarea la regata The Tall Ships Races 2016, în competițiile de înot, navigație, aruncări, atletism, printre altele.

Melendez a reiterat faptul că barca a obținut primul loc ca fiind cel mai rapid în categoria vapoarelor mari de peste 1.000 de tone, eveniment care a început în Portul Cadiz și s-a terminat în portul La Coruña, Spania, unde a concurat cu alte 60 de bărci cu pânze private și militare, din 48 de țări.

După 140 de zile de operare, cu mai mult de 14.743 de mile nautice, în 3360 de ore de funcționare, Ambasadorul Fără Frontiere a sosit pe pământ venezuelean sămbâtă 1 octombrie, pentru a fi decorat cu Ordinul Crucii Comandamentului Strategic Operațional al Forței Armate Naționale Bolivariene.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets