Nava Școală “Simón Bolívar” pornește pentru a participa la Marșul Velelor 2018

Nava Școală “Simón Bolívar” pornește pentru a participa la Marșul Velelor 2018


Caracas, 17 februarie 2018 (RNV/MINCI)

Președintele Republicii, Nicolás Maduro, a asistat sâmbătă la plecarea Navei Școală “Simón Bolívar” (BE-11), de la Terminalul Maritim “Dr. José María Vargas”, situat în Portul La Guaira, statul Vargas, Venezuela.

A fost actul care a marcat ceremonia de plecare a navei cunoscute și sub numele de “El Embajador Sin Frontera” (”Ambasadorul Fără Frontiere”) care va participa la evenimentul “Vele Latino-americane 2018”, cu un total de 178 marinari, dintre care 157 de bărbați și 21 de femei – șapte cadeți invitați de la diferite academii militare ale Forței Armate Naționale Bolivariene, un cadet bursier din Republica Panama și doi ofițeri invitați din Republica Dominicană – în consonanță cu preceptul doctrinei revoluționare de vizitare a porturilor din Brazilia, Uruguay, Argentina, Chile, Peru, Ecuador, Panama, Curazao, Colombia, Republica Dominicană, Mexic, Cuba și Venezuela.

Nava Școală “Simón Bolívar” a acostat pe data de 8 iulie a anului 2017 în portul La Guaira, după ce a participat la activitățile celui de-al douăzeci și nouălea marș de instrucție în larg ”Integrarea Latino-americană și Caraibiană 2017”, în cadrul unei călătorii care a dus un mesaj de pace și solidaritate în fiecare din porturile surori pe care le-a vizitat și unde echipajul său a făcut cunoscută Adevărata Venezuelă.

“Simt aceeași emoție ca și în 2007, prima dată când am avut ocazia să particip la ceremonia de plecare a navei. Aceasta este cea de-a șasea ocazie când vă strâng mâinile și vă încredințez lui Dumnezeu (…) Simt o mare emoție, în fiecare zi Armada Venezuelană înaintează. Mergeți copii și duceți adevărul țării noastre, mesajul patriei, unde veți ajungeți va fi arborat steagul nostru tricolor”, a afirmat Președintele.

Cu această ocazie, Șeful Statului, împreună cu Ministrul Puterii Populare pentru Cultură, Ernesto Villegas, a înmânat actul de certificare a Navei Școală “Simón Bolívar” ca Bun de Interes Cultural al Națiunii.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets