NED a finanțat cu mai mult de un milion 600 de mii de dolari acțiuni de destabilizare în Venezuela în timpul anului 2016


NEDCaracas, 9 martie 2017 (Correo del Orinoco)

Deputatul de la Blocul Patriei, Diosdado Cabello, a declarat miercuri că Fondul Național pentru Democrație (NED – National Endowment for Democracy), a finanțat cu mai mult de 1 milion 611.637 de mii de dolari acțiuni destabilizatoare în Venezuela în timpul anului 2016.

„Pentru anul 2016, fondurile trimise de NED pentru a finanța activitățile loviturilor de stat, destabilizatoare, de război psihologic și război economic împotriva Venezuelei, au fost de 1 milion 611.637 de mii de dolari, ocupând locul al doilea în transferul de bani pentru organizațiile teroriste din partea NED”, a declarat parlamentarul într-un program de televiziune.
Cabello, după ce a citit informațiile furnizate de un cooperant, a semnalat faptul că NED a investit, de asemenea, cantitatea de 5 milioane 612 mii 16 dolari pentru a dezvolta activități în Cuba.

Raportul explică că NED, care este un braț al CIA, „a fost creat pentru a răsturna guvernele progresiste din America Latină” și a finanțat un număr considerabil de Organizații Non-guvernamentale (ONG) în Venezuela.

„În Venezuela se extinde lista ONG-urilor care au primit cecuri groase din partea acestei fundații, printre acestea: Sumate, Cedice, Un Mundo sin Mordaza (O lumă fără Cenzură), Spațiul Public, Forma, Transparență Venezuela, Forumul Penal Venezuelean, Institutul de Presă și Societate (Ypis), printre altele”, spune raportul.

ONG-urile venezuelene, continuă lectura Cabello, au trimis o scrisoare către Secretarul General al Organizației Statelor Americane (OSA), Luis Almagro, „pentru a interveni în Venezuela, în caz contrar nu primesc nicio finanțare în anul 2017”.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets