Noul format al pașaportului venezuelean Mercosur a intrat în vigoare


Caracas, 17 aprilie 2015 (SAIME).

Începând cu 1 aprilie 2015, a intrat oficial în vigoare noul format al pașaportului venezuelean care va fi folosit de către venezueleni ca document de identitate pentru a călători în orice parte a lumii.

Ministerul Puterii Populare pentru Relații Interne, Justiție și Pace (MPPRIJP), prin intermediul Serviciului Administrativ de Identificare, Migrație și Cetățeni Străini (SAIME), a introdus îmbunătățiri pașaportului venezuelean, dintre care se evidențiază noua copertă de culoare albastru închis și includerea numelui Pieței Comune a Sudului (MERCOSUR) în partea superioară a acestui document de atestare a identității și naționalității venezuele nilor care se găsesc în afara granițelor țării.

Pentru asigurarea faptului că pașaportul încă este unul din cele mai sigure din lume, noul format va păstra o folie de policarbonat care va conține informațiile personale ale fiecărui cetățean și varii elemente de securitate regăsite atât pe coperta acestui, cât și în interiorul documentului.

Directorul general al SAIME, Juan Carlos Dugarte, a explicat că „toate pașapoartele emise sunt valabile până la data expirării și nu este necesară prelucrarea altui document de călătorie dacă cel pe care îl posedă este încă valabil”.

De la introducerea acestei îmbunătățiri s-au emis mai mult de 230 de mii de pașapoarte cu noul format pentru asigurarea accesului tuturor cetățenilor la documentul lor de călătorie.

Este important de evidențiat că datorită convențiilor semnate între statele membre Mercosur, cetățenii națiunilor care alcătuiesc acest bloc regional, pot circula liber în Argentina, Brazilia, Paraguay, Uruguay și Venezuela dar și în Chile, Columbia, Ecuador și Peru, în calitate de țări asociate, fără necesitatea deținerii unui pașaport, ci doar documentul de identitate valabil din țara sa de proveniență.

De asemenea, ca membră a Uniunii Națiunilor Sud-Americane (UNASUR), venezuelenii pot călători în orice țară din America de Sud, doar prezentând documentul de identitate, ca parte a acordurilor dintre de Guvernul național și aceste țări fraterne.

Format_pasaport_Venezuela

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets