O delegaţie venezueleană a transmis Papei Francisc planurile naţiunii

O delegaţie venezueleană a transmis Papei Francisc planurile naţiunii


papa4-300x225128 aprilie 2014 RNV

Ministrul de externe al Venezuelei, Elias Jaua, însoţit de ministrul pentru regiunea de Est, Maripili Hernandez şi ministru adjunct de externe pentru Europa, Calixto Ortega au transmis Papei Francisc o copie a Planului Naţiunii, după terminarea canonizării.

Delegaţia venezueleană a înaintat Pontifului în această duminică o copie a Planului Naţiunii, un document care ghidează acţiunile Guvernului Bolivarian. După finalul canonizării Papilor Ioan al 23-lea şi Ioan Paul al 2-lea, liderul bisericii catolice s-a abătut de la protocolul stabilit şi a continuat prin a-i saluta pe oficialii guvernamentali şi credincioşii prezenţi.

Printre cei pe care el i-a salutat a fost ministrul de externe venezuelean şi pe însoţitorii săi. După prezentarea documentului, diplomatul a spus: „Am transmis Sfinţiei Sale Papei Francisc mulţumirile noastre ca popor, ca guvern şi dragostea şi afecţiunea Preşedintelui Nicolas Maduro”. El a afirmat că: „Am primit din partea Cardinalui (Pietro) Parolin întraga sa susţinere pentru lupta poporului venezuelean pentru pace şi toleranţă”. Jaua a fost însoţit de preotul catolic Numa Molina, ministrul Hernandez şi ministru adjunct al ministerului de externe pentru Europa, Calixto Ortega.

sursa: Embajada de la República Bolivariana de Venezuela en Rumania

Latest Tweets