Observatorul BlockChain va asigura transparență siguranță tranzacțiilor Petro

Observatorul BlockChain va asigura transparență siguranță tranzacțiilor Petro


Caracas, 10 ianuarie 2018 (AVN)

Observaytorul BlockChain, care va guverna dinamica funcționării criptomonedei venezuelene numită Petro, va asigura transparența și siguranța tranzacțiilor.

’’Tehnologia BlockChain este perfect audibilă, complet transparentă, și acest lucru este o garanție semnificativă a nașterii încrederii acestui instrument’’, a explicat administratorul Criptomonedei, Carlos Vargas, în timpul acțiunii de instalare a Observatorului.

Acest organism reprezintă baza instituțională, politică și juridică pentru lansarea criptomonedei în țară și este alcătuită dintr-o echipă multidisciplinară de specialiști în domeniul tehnologiei, economiei și finanțelor, domeniul juridic, monetar și mass-media, și este subordonată Ministerului pentru Învățământ Universitar, Știință și Tehnologie.

Blockchain-ul este considerată cea mai importantă platformă de software din lumepentru achiziționarea și vânzarea de active digitale.

Pe 22 decembrie, pagina web a Observatorului Blockchain din Venezuela a fost activată pentru înregistrarea minelor digitale, care va fi disponibilă până pe 21 ianuarie, și care are până în prezent peste 50 de mii de utilizatori înregistrați.

’’Astăzi avem 52 de mii de înscriși în Registrul Național de Minerit Digital. Cei înregistrați au încărcat o cantitate mare de echipamente miniere. Este important să spunem că mineritul este o realitate în Venezuela’’, a declarat recent Vargas.

Petro, criptomoneda venezueleană, este prima din lume susținută de rezervele energetice ale unei națiuni, va avea ca sprijin fizic un contract de vânzare pentru un baril de petrol din coșul național de țiței.

Sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets