OMAGIEREA EROULUI NAȚIONAL AL CUBEI ÎN ROMÂNIA


ROMÂNIA, 27 ianuarie 2017.

O ceremonie emoționantă, pentru a 164-a aniversare a nașterii Eroului nostru Național a avut loc în fața monumentului Apostolului din București, la care Yamill Morales Perez, Secretar III, a vorbit despre semnificația lui Marti pentru poporul cubanez, citând cuvintele Comandantului Șef Fidel Castro Ruz la Conferința Internațională pentru Echilibrul Lumii din 29 ianuarie 2003.

La ceremonie, actrița Mihaela Ghițescu a recitat un poem martian, și au fost depuse buchete de flori la bustul lui Jose Marti ca un omagiu meritat la a 164-a aniversare a nașterii sale.

La ceremonie au fost prezenți Ambasadoarea Cubei, Nieves Iliana Hernandez Portales, primarul și vice-primarul Sectorului 2, Mugur Cristian Toader și respectiv Dan Cristian Popescu.

De asemenea, au asistat Enache Renato, directorul școlii, Ion Hotinceanu, Președinte de Onoare al Consiliului Național al Asociațiilor de Prietenie cu Cuba, cubanezi, prieteni și profesori.
Diplomatul cubanez a mulțumit în mod deosebit conducerii școlii unde se află monumentul și Primăriei Sectorului 2 pentru grija și conservarea monumentului.

EmbaCuba Rumania

Latest Tweets