Omagierea Eroului National al Cubei, JOSE MARTI (28 ianuarie 1853-19 mai 1895), la comemorarea a 165 de ani de la nasterea sa.

Omagierea Eroului National al Cubei, JOSE MARTI (28 ianuarie 1853-19 mai 1895), la comemorarea a 165 de ani de la nasterea sa.


Școala Gimnaziala nr. 56 din București a fost astăzi, vineri, 26 ianuarie 2018, gazda evenimentului dedicat omagierii marelui om politic, militant și scriitor cubanez, poetul național al poporului cubanez și principalul artizan al mișcării de independentă, Jose Marti, care a fost considerat un erou național și a jucat un rol important în literatura Americii Latine.

Activitatea a debutat cu o scurta cuvântare din partea Excelentei Sale, Domnul Roberto Cesar Hamilton Magana, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Cubei în România, care a punctat câteva aspecte din viata și opera marelui scriitor cubanez, precum și însemnătatea sa politica, el fiind artizanul mișcării de independenta a Cubei fata de Spania.

Au mai luat cuvântul si Directorul Scolii Jose Marti, oficialități ale Sectorului 2 al Capitalei și din partea Inspectoratului de Învățământ al Municipiului București.

Cei prezenți au depus o coroana de flori la bustul lui Jose Marti aflat în scuarul din fata scolii, apoi Ambasadorul cubanez a premiat elevii participanți la concursul “Scrisoare către prietenul meu cubanez”.

Activitatea a luat sfârșit cu un scurt moment artistic, elevii scolii recitând versurile poetului în limba spaniola și cantând în cor binecunoscutul cântec “Guajira Guantanamera”.

Latest Tweets