ONU a ratificat Venezuela ca fiind țară garant și care respectă drepturile omului


onu_ratificare_venezuelaCaracas, 29 septembrie 2016 (MPPRE)

Joi, Consiliul Drepturilor Omului al Organizației Națiunilor Unite (ONU), a confirmat că Venezuela este un garant și respectă drepturile omului, după respingerea cu 88 de voturi împotrivă, a unei declarații din partea Paraguay, care încerca să acuze Republica Bolivariană de încălcarea acestor privilegii fundamentale.

Reprezentantul venezuelean la ONU Geneva, ambasadorul Jorge Valero, a spus că această declarație a fost elaborată de Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA), și prezentată de Paraguay în fața Consiliului, informează Misiunea Permanentă a Venezuelei la ONU prin intermediul unui buletin informativ de presă.

“Este un act grosolan de intervenție. O nouă încercare imperialistă, nereușită, care încerca să submineze în fața ONU, legitimitatea guvernului lui Nicolas Maduro Moros. Planurile de intervenție împotriva Venezuelei au fost scufundate în acest Consiliu”, a spus el în timpul discursului, citat în buletinul informativ.

El a afirmat că această declarație împotriva Venezuelei-care a fost respinsă de o majoritate covârșitoare în acest consiliu, și sprijinită doar de 21 de țări-este o nouă încercare de a sabota dialogul propus de către președintele Maduro, care a fost aprobat de către organizațiile de nivel internațional, cum ar fi Uniunea Națiunilor Sud-americane (Unasur).

“Ceea ce urmăresc Statele Unite, aliații și lacheii ei, este sabotarea dialogului propus de președintele Maduro, care a solicitat în mod repetat un dialog amplu și cuprinzător, care să canalizeze diferențele politice și să contribuie la depășirea problemelor create de războiul economic implementat în Venezuela de factorii naționali care au legătură cu SUA”, a declarat Ambasadorul, citat în notă.

De asemenea, a subliniat că acest nou atac împotriva Venezuelei face parte dintr-un plan în dezvoltare care are ca scop promovarea unei intervenții în Republica Bolivariană.

“Șeful Comandamentului de Sud al Statelor Unite, Generalul John Kelly, a declarat recent că Pentagonul ar invada Venezuela, daca acest lucru ar fi cerut de către ONU sau Organizația Statelor Americane”, a subliniat Valero, și a susținut că această declarație a înaltului oficial american, emisă în octombrie 2015, face parte dintr-un plan al Pentagonului, prin intermediul Paraguay, de a atinge acest obiectiv.

Aceste atacuri susținute de Paraguay împotriva Patriei lui Bolivar se execută, de asemenea, din interiorul Pieței Comune de Sud (Mercosur), atunci când Venezuela a trebuit să își asume Președinția Pro Tempore a organismului regional. În fața acestui lucru, s-au activat manevre destabilizatoare de la Alianța Triplă (formată din Brazilia, Argentina și Paraguay), cu scopul de a ignora guvernul legitim al președintelui Maduro și legalitatea țării în acest bloc.

Ambasadoarea Cubei, Anayansi Rodríguez, a citit declarația de sprijin pentru guvernul Bolivarian al Venezuelei, care a fost semnat de cele 54 de țări ale Grupului Africa, cele 21 de țări membre ale Ligii Arabe, statele membre din Alianța Bolivariană pentru Popoarele din America Noastră (Alba), și națiuni precum China, Rusia, India și Iran, printre altele.

sursa: Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela

Latest Tweets